National

PROTEST la Sibiu. S-a cerut DEMISIA

Publicat: 14 oct. 2016
1

Circa 200 de sibieni au protestat, vineri seara, in centrul Sibiului, fata de autoritatile care au decis sa impuste un urs care se plimba liber prin oras.

Zeci de protestatari s-au adunat, vineri seara, in Piata Mare din Sibiu, nemultumiti de faptul ca autoritatile au impuscat un urs. Oamenii au plecat apoi pe Bulevardul Nicolae Balcesc, spre sediul Prefecturii Sibiu.

Protestatarii au scandat „Demisia„, „Asasinii„, „IPJ, nu uita, asta este crima ta”, „Plantam, plantam, ursii aparam”.

Oamenii au spus ca vor o schimbare, pentru ca in situatii similare sa nu se mai ucida animalele, iar pentru acest lucru este nevoie de crearea, la nivel national, a unui Serviciu de Urgenta pentru Animale Salbatice.

Protestatarii au cerut demisia sefului Politiei din Sibiu, dar si a prefectului, care au gestionat situatia de criza aparuta miercuri in Sibiu, cand un urs s-a plimbat prin centrul orasului.

Protestul s-a incheiat la ora 20.00, insa oamenii au anuntat ca vor iesi in strada si sambata, si duminica.

Premierul Dacian Ciolos a discutat, vineri, cu responsabilii care coordoneaza autoritatile implicate in gestionarea evenimentului de la Sibiu care s-a soldat cu uciderea unui urs.

„Ministerul Afacerilor Interne, prefectul judetului Sibiu, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor si ANSVSA i-au prezentat premierului rapoarte intermediare asupra evenimentului. Prim-ministrul Dacian Ciolos a cerut rapoarte complete ale situatiei pana luni, 17 octombrie, dupa ce institutiile cu responsabilitati isi vor finaliza si anchetele interne declansate deja”, a transmis purtatorul de cuvant al Guvernului.

Miercuri, la Sibiu, a fost impuscat un urs care a ajuns pe strazile orasului. Ursul a fost impuscat pentru ca reprezenta un pericol prea mare, a anuntat IPJ Sibiu, precizand ca s-a incercat tranchilizarea lui, dar nu s-a reusit acest lucru.
Adauga un comentariu