Eveniment-Social

Protest la Posta Iasi. Zeci de postasi au iesit in strada

Publicat: 27 sept. 2016
1

@ Angajatii Companiei Nationale de Posta au oprit ieri lucrul timp de cateva zeci de minute @ Oamenii au cerut explicatii din partea conducerii centrale pentru faptul ca au fost tratati in bataie de joc in ultimele luni de zile

Peste 150 de persoane din cadrul Companiei Nationale Posta Romana au protestat ieri timp de cateva zeci de minute, la Iasi. Astfel, salariatii din Oficiul Postal de Distribuire Centralizata (OPDC) Iasi, Oficiul Zonal Postal (OZP) si Centrul Regional de Tranzit, din strada Aurel Vlaicu nr. 78, au oprit ieri programul de lucru inca de la prima ora a diminetii, pentru a-si striga nemultumirea fata de conditiile de lucru. Actiunea a facut parte dintr-un val de proteste pornit la nivel national. Oamenii s-au aratat nemultumiti ca de luni de zile nu mai sunt bagati in seama de conducerea centrala.

De altfel, angajatii Postei au cerut majorarea cu 200 lei, in suma fixa, a salariilor, imbunatatirea conditiilor de munca, obligarea conducerii Companiei de catre actionarul majoritar, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, de a creste veniturile companiei. In plus, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania sustine revendicarile legitime ale Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare, sindicat membru al Federatiei Sindicale Publisind, si va participa la actiunile lor de protest in toate judetele unde acestea vor fi organizate.

„Noi revendicam cresterea salariala in suma de doua sute de lei, imbunatatirea conditiilor de munca si desigur a veniturilor in Posta Romana. Acestea toate sunt revendicari de bun simt. Negocierile cu Compania Nationala Posta Romana au inceput din luna aprilie. Desi au trecut atatea luni, nu s-a intamplat nimic. S-a tergiversat si amanat orice majorare salariala. Directorul general, pe sacrificiul salariatilor, primeste un bonus care a nemultumit toata reteaua postala. La Iasi suntem 750 salariati si astazi (ieri- n.r.) au protestat circa 150 de persoane din toate structurile unitatii. Activitatea postala nu a fost insa afectata”, a mentionat Elena Barleanu, liderul de sindicat al Companiei Regionale Posta Romana Iasi.
Adauga un comentariu