National

Protest la Penitenciarul Poarta Alba. Detinutii refuza sa primeasca painea

Publicat: 11 iul. 2016
1
Protest in aceasta dupa-amiaza, la Penitenciarul Poarta Alba. Detinutii din doua sectii ale Penitenciarului de Maxima Securitate Poarta Alba au refuzat astazi, la amiaza, painea de la masa de pranz. Conform purtatorului de cuvant al penitenciarului, comisar Gabi Botezan, detinutii si-au justificat gestul prin solidarizarea cu colegii din alte inchisori, care solicita gratierea in cazul pedepselor usoare, din cauza supraaglomerarii spatiilor de detentie.
Comisarul de penitenciare Gabi Botezan a declarat, pentru Radio Constanta, ca nu s-au inregistrat alte incidente sau manifestari violente. Amintim ca directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, vorbea, joia trecuta, despre incidentele de la Penitenciarele Giurgiu, Rahova si Poarta Alba.
„In data de 5 iulie, in intervalele orare 21:50 – 22:20 si 23:00 – 00:15, mai multi detinuti au protestat prin lovirea cu castroane si linguri in gratiile geamurilor de la camerele de detinere si au aruncat in zona curtilor interioare de plimbare cu bucati de hartie si material textil arzand. Actiunile detinutilor s-au incheiat ca urmare a discutiilor purtate cu personalul aflat in serviciu, fara a fi necesara alarmarea intregii unitati. Pe parcursul zilei urmatoare, 102 detinuti, din totalul de 1.216, au refuzat hrana la masa de pranz si 33 de detinuti masa de seara”, a mai spus Bejan. El a explicat ca, in urma discutiilor purtate de catre conducerea unitatii, toti detinutii au renuntat la respectivele forme de protest.Comentarii
Adauga un comentariu