National

Protest la o fabrica Renault din Turcia. A fost oprita productia

Publicat: 01 mart. 2016
1

Salariati fabricii Renault din Bursa (Turcia) au oprit marti activitatea de productie, au declarat, pentru Reuters, reprezentanti ai companiei si ai sindicatelor.

Muncitorii protesteaza dupa ce unii dintre colegii lor de la uzina Oyak Renault au fost concediati, sustin oficialii. CNN Turcia a aratat politistii care incercau sa-i disperseze pe protestatari si a anuntat ca fortele de ordine au utilizat spray cu piper.

Productia uzinei a fost oprita de duminica pana marti dimineata din motive tehnice. Activitatea s-a reluat partial marti, unii angajati protestand impotriva concedierilor din motive disciplinare”, a afirmat un purtator de cuvant al Oyak Renault, o societate mixta intre producatorul auto francez si fondul de pensii al Armatei Turciei.

Ozkan Atar, secretar general al sindicatului angajatilor fabricii, a anuntat ca protestul a inceput dupa ce zece membri ai sindicatului au fost concediati luni. Politia a retinut 15 angajati care protestau, a explicat Atar.

Anul trecut, angajatii au protestat o saptamana din cauza conditiilor de lucru de la Oyak Renault. Protestul s-a extins si la alte fabrici, inclusiv la subsidiarele locale ale Ford si Fiat Chrysler din Bursa, centrul industriei auto a Turciei.

Specializata in productia de caroserii si de autoturisme, precum Clio si Fluence, uzina Renault din Bursa, produce aproximativ 400 de automobile in fiecare schimb sau 360.000 de vehicule pe an.
Adauga un comentariu