National

PROTEST in Piata Universitatii. „Sfidare la adresa tarii”

Publicat: 29 aug. 2016
1

O actiune de protest fata de declaratiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii in Moldova, James D. Pettit, referitoare la identitatea populatiei din stanga Prutului, va avea loc marti, ora 10:00, la Fantana din Piata Universitatii.

Bucurestenii ii vor aduce diplomatului american carti de istoria romanilor.

„Rea vointa, lipsa de pregatire sau derapaj diplomatic in numele unor interese strict personale – oricare dintre aceste aspecte care l-ar fi determinat pe ambasadorul Pettit sa sfideze populatia Republicii Moldova, majoritar romaneasca, sa o trateze incorect din perspectiva identitara si geopolitica, sunt condamnabile. Romania si Republica Moldova sunt doua parti ale aceluiasi popor, care pot decide sa se uneasca pe cai democratice, conform dreptului international, pe baza vointei populare liber exprimate. Daca domnul ambasador a uitat sau nu mai stie istoria spatiului in care isi exercita mandatul, ii readucem noi in atentie elementele esentiale ale acestei istorii”, a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Protestul de la Bucuresti se va desfasura concomitent cu o manifestatie stradala la Chisinau. De la ora 10:00, chisinauenii vor protesta in fata ambasadei Statelor Unite in Republica Moldova, cerand retragerea de urgenta a lui James D. Pettit din functia de reprezentant al diplomatiei americane la Chisinau.
Adauga un comentariu