Eveniment-Social

Prostituatul Iurie Rosca

Publicat: 13 aug. 2007
1

De cateva luni, pe piata de moravuri usoare a politicii iesene a inceput sa scoata capul un produs de import. Expirat de multa vreme in tara de origine, produsul cu pricina a fost adus la Iasi, in mod bizar, pe filiera Partidului Democrat, si poarta numele de „Iurie Rosca”.
Daca ar fi sa ne luam dupa ambalaj, Iurie Rosca e vice-presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, sef de partid si mare patriot roman. Si, de asemenea, mare anti-comunist, daca am judeca dupa felul in care bravul Rosca acuza refuzul lui Voronin de a aproba deschiderea a doua consulate romanesti in Republica Moldova.
Iurie Rosca – anti-comunist…?! O sa-mi stapanesc senzatia de voma si o sa va informez ca bravul patriot roman Iurie Rosca e, de o buna bucata de vreme, tovarasul oficial de drum al comunistilor, cu acte in regula si cu statut de partener la guvernare. Statut in virtutea caruia a si primit functia de vice-presedinte al Parlamentului de la Chisinau.

De altfel, nu e prima oara cand tov. Rosca se pupa, pe fata si in stil mare, cu comunistii. A mai facut-o si acum cativa ani, cand, impreuna cu urmasii lui Lenin, a dat jos ultimul guvern reformist de peste Prut. Ce-i drept, pe atunci Rosca nu-i inalta osanale publice lui Voronin, cum a facut acum cateva luni, intr-un stil absolut penibil, demn de limbile aplicate de Adrian Paunescu maretului conducator Nicolae Ceausescu.
Veti intelege, deci, de ce ma apuca greata cand vad ca acest prostituat de lux al politicii chisinauiene vine la Iasi si incearca, cu o nesimtire porcina, sa se dea drept fata mare. Ca si cum Chisinaul ar fi la mii de kilometri departare, iar iesenii inca n-ar fi aflat ca minunea numita „porcul zburator” nu exista.
Ca sa fim corecti cu individul Rosca, trebuie precizat ca marele roman n-a fost doar dama de companie a comunistilor. Cand rusii au avut nevoie de o sperietoare romaneasca, hop si Iura cu Unirea! Cand Bucurestiul n-avea cui sa-i dea niste milioane de dolari, hop si Rosca cu desaga! Cand Snegur a vrut sa se faca si el mare roman, pe cine era sa-si lege de gat? Pe Iura! Cand Lucinschi se pregatea sa-ntoarca si el carul, cu cine sa bata palma? Cu vesnic disponibilul Rosca, desigur.
Asta e, de fapt, Iurie Rosca: prostituatul de lux al oricarei puteri. Pe care mai intai o spurca bine, ca sa poata urca apoi pretul impacarii.
Va amintiti cine striga, mai an, din toti bojocii, „Mai bine mort, decat comunist!”? Da, la Chisinau, in Piata Marii Adunari Nationale… Desigur, Iurie Rosca. Acum, madama Rosca papa din mana comunistilor, dar deja se pregateste de o noua schimbare a asternuturilor. Fiindca ultimele alegeri din Basarabia n-au iesit prea bine pentru nepotii lui Ilici…
Cu toate astea, nu prostitutia politica e lucrul cel mai dezgustator la Iurie Rosca. Ci proxenetismul politic. Cu un cinism balos, marele patriot roman ii vinde la mezat, de ani de zile, pe basarabenii naivi, care inca mai cred ca romanul cel mai mare e acela care striga cel mai tare. Pe voturile si pe spinarea acestor basarabeni si-a facut Iurie Rosca si averea, si firma de mare roman.
Acum, dupa ce s-a ingrijit temeinic de romanii din Basarabia, pe Iurie Rosca l-a apucat grija de cei din Iasi, de dragul carora vrea sa-si deschida un cabinet parlamentar. Taman acum, cand Romania a intrat in UE. Un asa gheseft nu putea fi lasat deoparte de un afacerist politic de talia lui Rosca. Iar daca la acest biznis mai pune botul si partidul lui Basescu, cu atat mai bine!
Ca unul care, de-a lungul anilor, l-a vazut pe prostituatul politic Iurie Rosca in toata splendoarea lui dezgustatoare, am un singur mesaj pentru aceasta dama de companie de sex masculin: Pasol na turbinka, Iura!
Comentarii
Adauga un comentariu