National

Propunere PNL: Fiecare enorias sa plateasca taxa oficiala catre Biserica

Publicat: 14 mai 2015
1

Un deputat propune ca enoriasii sa plateasca anual o taxa, ce ar urma sa fie stabilita de catre Biserica, catre parohia de care apartin.

In schimb, n-ar mai urma sa plateasca nimic tot restul anului, indiferent de situatia pentru care ar avea nevoie de ajutorul preotilor. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei nu crede ca preotii isi obliga enoriasii sa plateasca si spune ca, in orice caz, legile Parlamentului nu se aplica activitatii interne a Bisericii.

Un parlamentar sustine ca a gasit solutia pentru ca astfel de situatii sa fie evitate. Enoriasii sa plateasca o taxa anuala catre Biserica, iar apoi sa nu mai dea niciun ban, indiferent de ce serviciu religios au nevoie in anul respectiv.

„M-am gandit ca Biserica probabil ca ar lua aceasta taxa anuala de la mai multi cetateni in felul asta, iar enoriasii – in cazul unui eveniment fericit sau nefericit – nu ar mai da bani”, a spus Dragos Gunia, deputat PNL. De cealalta parte, reprezentatii Bisericii n-au auzit ca preotii cer bani de la credinciosi. Contributiile enoriasilor, cum le numeste purtatorul de cuvant al Patriarhiei, nu sunt impuse – sustine el.

„In Biserica Ortodoxa Romana nu exista notiunea de taxa sau contributie impusa. Exista in unele parohii contributiile anuale, dar care sunt benevole, nu sunt impuse. Acelasi lucru se poate spune si despre contributiile benevole la religioase botezuri si cununii”, a spus Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.
Comentarii
  • Diavolii cu cruce la git s-au inmultit ca vermi, concureaza intre ei care jefuesc si aduna m-ai multa avere prin mincina si lovind dobitoci cu crucea in capu lor sec

  • E o prostie din partea acelui parlamentar,care a ajuns aiurea in parlament.Of ca multi parlamentari c vai de capul lor mai sunt in parlament.

  • cum se mai gasesc niste unii care in loc sa vina cu un proiect de lege in favoarea omului ,un bisnitar de asta vine cu idei tampite,auzi taxa obligatorie,sper ca romanii sa nu cada ca de atatea ori in cursa ticalosilor astora,sigur are el un avantaj din partea institutiei ortohoate,,,,,romani astia vor sa ne incalece sa ne faca sclavii lor,ticalosii ipocriti

Adauga un comentariu