Local

Proprietarii de hoteluri si pensiuni isi freaca mainile de bucurie! Pelerinii au facut rezervari cu luni inainte

Publicat: 11 oct. 2015
1

@ Sa gasesti o camera libera la unul dintre hotelurile din Iasi in aceasta perioada este aproape imposibil @ Unii dintre pelerini au facut rezervari cu luni inainte @ Cazare in zona mitropoliei este aproape imposibil de gasit @ Pretul camerelor nu conteaza, atata vreme cat pelerinul este cat mai aproape de Sfanta @

Unii romani s-au pregatit cu cateva luni inainte de inceperea pelerinajului la Sfanta Parascheva, atat sufleteste cat si financiar. Multi dintre pelerini si-au „organizat” o mini-vacanta cu prilejul zilei „Sfintei Parascheva” si au facut rezervari prin mai toate hotelurile si pensiunile din oras. Pretul unei camere nu prea a mai contat, important a fost ca distanta intre hotel sau pensiune si Mitropolie sa fie cat mai scurta. „Camerele s-au rezervat cu mult inainte de inceperea sarbatorilor. Multi pelerini au rezervat cate o camera sau doua, in momentul de fata nu mai avem camere disponibile, insa puteti reveni mai pe seara, cand se anuleaza rezervarile. Pana pe 15 octombrie cam toate camerele sunt rezervate”, sustine un receptioner de la un hotel din centrul Iasului.

Apartamentele particularilor mai sunt inca disponibile

Daca unii pelerini nu au gasit cazare, pot apela la apartamentele particulare oferite spre inchiriere. La un pret mai mic fata de cele din hoteluri sau pensiuni, aceste apartamente par a fi ultima solutie de cazare. Proprietarii spun ca regimul este identic cu cel din hoteluri, insa preturile sunt mai accesibile. „Apartamentul se afla in zona Autogarii, la 20 de minute de Mitropolie. Este cu doua camere si costa 180 de lei pe noapte. Eu cred ca este mai avantajos decat o camera la hotel, in plus aveti posibilitate de a gati”, sustine Petre, proprietarul unui apartament din Iasi.

Pana pe data de 14 octombrie, cel mai probabil situatia va fi la fel. Vremea, care se anunta a fi in continuare ploioasa, reprezinta inca un motiv in plus pentru ca pelerinii sa innopteze intr-unul dintre punctele de cazare din oras. Cazare se mai poate gasi in motelurile si pensiunile de la periferia orasului, singurul dezavantaj fiind distanta. In medie, o camera pentru doua persoane costa in jur de 80 de lei la o pensiune si poate ajunge pana la 400 de lei la unul dintre hotelurile din Iasi.
Adauga un comentariu