International

Promovarea terorismului pe Facebook, interzisa prin lege in Israel

Publicat: 23 iun. 2016
1
Israelul ar putea adopta o lege prin care se interzice utilizarea retelei de socializare Facebook pentru promovarea actelor teroriste. In acest sens, ministrul Justitiei Shaked Ayelet si ministrul pentru Securitate Interna Gilad Erdanont s-au intalnit cu responsabili ai companiei americane Facebook, pentru a-i informa cu privire la aceasta initiativa, care urmareste sa scoata in afara legii difuzarea de „continut inadecvat”, precum mesajele care incurajeaza atacurile teroriste, insulta la adresa responsabililor publice si calomnia.
Potrivit unor surse, aceasta este o violare pentru care giganti ai internetului precum Facebook si Google ar putea fi facuti responsabili. La intalnirea lor cu responsabilii Facebook, ministrii israelieni au cautat sa asigure retragerea in termen de 24 de ore a continutului care incita la terorism, asa cum este cazul in Uniunea Europeana, precizeaza Executivul israelian intr-un comunicat de presa.
Israelul a dat asigurari ca internetul a jucat un rol cheie in incitarea la violenta impotriva israelienilor de catre palestinieni incepand din octombrie anul trecut. Acest val de violenta din teritoriile palestiniene, din Ierusalim si din Israel a costat viata a 209 de palestinieni si 32 de israelieni.Adauga un comentariu