National

Promisiuni desarte privind reabilitarea Casei de Cultura

Publicat: 23 iul. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:83456;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Desi reprezentantii Primariei Pascani au promis inca din primavara ca vor incepe lucrarile de reabilitare a Casei de Cultura, totul a ramas la faza de promisiuni

Din cauza indiferentei autoritatilor, lucrarile de reabilitare a Casei de Cultura, care ar fi trebuit sa inceapa inca din primavara, nu au inceput nici acum. In tot acest timp, tavanul institutiei de cultura mai are putin si se prabuseste, din cauza apei infiltrate in ultimii ani. Potrivit reprezentantilor Primariei Pascani, a fost organizata o licitatie pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de proiectare, dar nu s-a prezentat nimeni. Din acest motiv, sefii municipalitatii au promis ca in scurt timp va fi organizata o alta licitatie. „Eu am fost la domnul Mircea Zuzan sa il intreb daca se va mai reabilita Casa de Cultura si dumnealui mi-a zis ca trebuie mai intai facuta o expertiza.

Totusi, eu cred ca nu exista interes pentru a se face ceva in acest sens”, a declarat Marioara Preutu, directorul Casei de Cultura din Pascani. Pentru refacerea si consolidarea Casei de Cultura, reprezentantii Primariei Pascani au cerut ajutorul Ambasadei Elvetiei din Romania. In aceste conditii, Comitetul mixt romano-elvetian pentru proiectele finantate din Fondul Elvetian de Contrapartida a aprobat proiectul „Cresterea eficientei energetice a cladirii Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pasani”. Acum sefii municipalitatii asteapta ca Ministerul Finantelor Publice, in calitate de administrator al Fondului Elvetian de Contrapartida, sa aloce suma de 21 miliarde lei (2,1 milioane RON), bugetului local al municipiului Pascani. Casa de Cultura a fost inaugurata in anul 1960, iar din anul 1961 poarta numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Constructia are la baza un patrat cu structura de cadre, zidarie portanta, sarpanta din lemn ecarisat si invelitoare din tigla. Cladirea are o suprafata utila de 2.760 metri patrati, structurata pe trei nivele, cu tamplarie din lemn de rasinoase, cu grad redus de etanseitate, in mare parte deteriorata.
Adauga un comentariu