Eveniment-Social

Proiectul aeroportului, pe masa consilierilor judeteni

Publicat: 12 aug. 2014
1

Plenul Consiliului Judetean Iasi se va reuni maine intr-o noua sedinta extraordinara. Pe ordinea de zi, au fost trecute cateva proiecte de hotarare legate de modernizarea Aeroportului. Consilierii judeteni vor trebui sa aprobe sumele de bani provenite de la Comisia Europeana, in contul constructiei pistei noi, ceea ce presupune modificarea bugetului aerogarii si a autoritatii iesene.

„Consilierii vor discuta un proiect de hotarâre privind modificarea hotarârii Consiliului Judetean din 2 decembrie 2013, privind aprobarea realizarii proiectului ce are ca scop dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi – extras din studiul de fezabilitate, în vederea executarii pistei de 2.400 metri, extinderea suplimentara a platformei de parcare aeronave si constructia unui terminal de pasageri. In calcul vor fi luate si cheltuielile legate de proiect”, au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.
Totodata, plenul Consiliului Judetean va mai discuta si despre rectificarea bugetului aerogarii. „Consilierii vor mai dezbate si rectificarea privind bugetul de venituri si cheltuieli pentru Serviciul de Interes Economic General, programul de investitii, dotari si sursele de finantare ale Regiei Autonome Aeroportul Iasi, cuantumul compensatiei pentru ducerea la îndeplinire a obligatiei de serviciu de interes economic general, pe anul 2014 si estimarile pe 2015 – 2016”, au mai spus cei de la Consiliul Judetean Iasi.
Adauga un comentariu