Eveniment-Social

Proiectul „Activand ca voluntar, devii Om Bun” are de acum si pagina de Facebook

Publicat: 18 aug. 2016
1

În cadrul proiectului „Activând ca voluntar, devii Om Bun”, finantat din fondurile Directiei Judetene de Tineret si Sport Iasi, Asociatia Om Bun a lansat pagina de Facebook destinata selectarii tinerilor care doresc sa participe la actiunile programate.
Pe aceasta cale de comunicare se va face înscrierea tinerilor în cadrul proiectului, acestia urmând sa completeze un formular disponibil pe pagina de FB. Rezultatele selectiei celor 20 de tineri care urmeaza sa participe în perioada 01 – 10 septembrie 2016 la trainingul privind dezbaterea Legii 78/2014 care reglementeaza activitatea de voluntariat se vor anunta pe data de 31 august.

Totodata, anuntam faptul ca asociatiile, parintii, cadrele didactice, tinerii interesati de acest subiect pot fi parteneri de proiect, fara a exista restrictii. Orice persoana care doreste sa afle informatii despre voluntariat si despre cum poate sa-si ajute comunitatea, este binevenita sa li se alature.

Scopul proiectului

„Activând ca voluntar, devii Om Bun”, este sprijinirea tinerilor prin intermediul educatiei formale si nonformale, cresterea gradului de participare a tinerilor la viata comunitatii, promovarea de modele de succes cu scopul încurajarii tinerilor si cresterea gradului de motivare al acestora.

Conform organizatorilor, proiectul s-a nascut din dorinta de a face cunoscute oportunitatile de care tinerii pot beneficia prin intermediul Legii 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat si implicit promovarea drepturilor si obligatiilor pe care acestia le au în calitate de voluntari. Obiectivele specifice sunt instruirea a 20 de tineri din cadrul ONG-urilor din Iasi în domeniul voluntariatului si informarea a peste 2.000 de tineri din Iasi despre importanta voluntariatului.
Adauga un comentariu