Actualitate

Proiecte si strategii de viitor, prezentate de conducerea Colegiului Medicilor Iasi – FOTO

Publicat: 20 ian. 2016

Ieri, 20 ianuarie, a avut loc o conferinta de presa, in cadrul careia noua conducere a Colegiului Medicilor Iasi (CMI) a prezentat strategia si proiectele pe care le va derula in urmatorii ani. Multe cadre medicale au participat la eveniment, fiind momentul prielnic pentru a incepe sa se implice in viata Colegiului in mod concret. De asemenea, au fost prezenti reprezentanti de marca ai societatilor stiintifice profesionale din toate domeniile medicale, reprezentanti ai institutiilor publice si ai comunitatii. Dr. Liviu Oprea, presedintele Colegiului Medicilor Iasi, a prezentat principalele directii strategice si lucrurile pe care noua conducere se va axa pe viitor.

„Vor fi cateva directii strategice mari, ne vom axa pe leadership, vom incerca sa promovam schimbari legislative in asa fel incat finantarea sistemului sanitar sa fie adecvata nevoilor populatiei, sa avem politici care sa aiba in centru cetateanul. Apoi, ne vom implica in promovarea calitatii serviciilor medicale si aici pot spune ca vom lansa grupuri de lucru care sa elaboreze ghiduri clinice, sa implementeze ghiduri si protocoale in toate institutiile medicale si evident sa dezvolte si sa implementeze sisteme de monitorizare a calitatii”, a declarat dr. Liviu Oprea. O a treia directie pe care se axeaza conducerea CMI este de transparenta si de asumare a responsabilitatii. Pentru aceasta, va colabora indeaproape cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” din Iasi si cu societatile profesionale, iar toate deciziile care vor fi luate vor fi prezente pe site-ul oficial si de asemenea, intr-un buletin informativ, ce se doreste a aparea de doua ori pe an, pentru ca fiecare membru al Colegiului si cetatenii sa fie informati despre activitatea CMI.

„In ceea ce priveste activitatea noastra, daca vorbim de ingrijiri medicale, vom avea ingrijiri centrate pe pacient, totul va fi gandit in jurul pacientului. Daca vorbim de promovari legislative sau de proiecte de sanatate, vom avea o abordare centrata pe cetatean”, a continuat presedintele CMI.
Adauga un comentariu