Local

Proiecte pe banda rulanta in plenul CJ. Consilierii s-au grabit sa termine cat mai repede o sedinta

Publicat: 21 nov. 2014
1

Plenul Consiliului Judetean Iasi s-a reunit ieri intr-o noua sedinta ordinara a institutiei. Desi pe ordinea de zi au fost cateva zeci de proiecte, consilierii judeteni au lucrat in ritm rapid aproband toate hotararile in circa jumatate de ora. Fata de alte sedinte in care alesii se contrau serios pe deciziile luate, de aceasta data consilierii au preferat sa nu se atace si sa voteze absolut toate proiectele aflate pe ordinea de zi. Consilierii au discutat despre o serie de proiecte de hotarare ce au vizat unele rectificari bugetare, aprobarea unor noi structuri la unitatile subordonate, dar si cateva investitii pe arterele judetene.

„Consilierii judeteni au aprobat un proiect de hotarâre privind modificarea unei anexe din programul de drumuri ce prevede reparatii curente pentru anul 2014. In acest caz, consilierii au aprobat alocarea a 18 mii de lei pentru a face cadastrul la drumurile judetene, dar si reactualizarea sumei privind refacerea unui tronson de drum din zona Mircesti. Totodata, consilierii au mai discutat si un alt proiect de hotarâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii legat de reabilitarea drumului judetean DJ 208 I, tronsonul Gura Bâdilitei – Crivesti – Vânatori”, au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Plenul CJ a mai aprobat si un alt proiect privind transportul de marfuri in zona Iasului. De aceasta data este vorba de realizarea unui centru de transport marfa in jurul Iasului a carui valoare va fi de cateva milioane de euro. Intr-o prima etapa va fi intocmita documentatia proiectului, valoarea acestui obiectiv fiind de peste 477 mii de euro. Proiectul ar urma sa fie aprobat in sedinta de plen de astazi a consilierilor judeteni.

„Amplasamentul propus pentru construirea Centrului Intermodal de Transport Marfa se afla in judetul Iasi, pe raza unitatii administrativ teritoriale a comunei Holboca, adiacent drumului judetean DJ 248 D si caii ferate magistrale Bucuresti – Iasi – Ungheni, tronson Holboca – Cristesti Jijia. Scopul acestei investitii este construirea unui terminal intermodal, a infrastructurii aferente si furnizarea unor servicii intermodale de calitate, in sprijinul sistemului national de transport feroviar si intermodal pentru dezvoltarea unui transport durabil”, se arata in proiectul de hotarare.
Adauga un comentariu