Eveniment-Social

Proiecte noi pentru ca Iasul sa devina capitala culturala europeana

Publicat: 30 aug. 2015
1

Reprezentantii Fundatiei Iasi Capitala Culturala Europeana au desfasurat zilele trecute o serie de intalniri legate de identificarea unui nou set de proiecte privind candidatura municipiului la titlul de capitala europeana in anul 2021. Au fost organizate intalniri cu oameni din domeniul business/IT, din industria ospitalitatii, industriile creative si cultura. Ulterior, va fi initiata o campanie de comunicare ce va explica ce înseamna acest program european si care sunt beneficiile pentru oras si locuitorii lui. Conform celor de la Fundatie, s-au primit deja peste 20 de propuneri de proiecte de la ieseni si nu numai. Pâna pe 20 septembrie, cei interesati pot depune proiecte culturale ce ar putea fi incluse în dosarul de candidatura al orasului.

„În paralel cu activitatea de redactare a dosarului de candidatura, lucram la realizarea unui nou website www.iasi2021.ro, precum si la planificarea si implementarea unei ample campanii de comunicare. Am contactat deja o serie de personalitati din lumea culturala care ne-au trimis mesaje de sustinere a Iasului în aceasta competitie. De asemenea, continuam efortul de deschidere catre comunitate si vom organiza noi întâlniri cu oameni care activeaza în domeniul cultural, fie ca e vorba de artisti, arhitecti sau profesionisti în organizarea evenimentelor culturale. Acum 10 zile am lansat apelul la propuneri de proiecte culturale pentru agenda Iasi 2021 – Capitala Culturala Europeana. Am primit deja 23 de propuneri, printre care si primele doua din Republica Moldova. Evident, nu e suficient, dar asta ne arata ca exista oameni care îsi doresc mai mult de la Iasi si sunt dispusi sa puna umarul la treaba”, a mentionat Iulian Boia, directorul Fundatiei.
Comentarii
  • Dupa o copilarie si viata sacrificata,artistii sunt platiti ca niste muncitori necalificati.Iasi Capitala Culturala Europeana ? Proiecte pentru taiat iarba la caini…

Adauga un comentariu