Eveniment-Social

Proiecte noi in Primaria Iasi. Se refac toate parcurile din oras

Publicat: 26 oct. 2016
1
Municipalitatea ieseana a trecut la reabilitarea parcurilor din intreg orasul. Reprezentantii primariei au aratat ca, in aceasta perioada, continua campania de extindere, reabilitare si modernizare a spatiilor verzi. Astfel, dupa finalizarea reamenajarii parcului din Podu Ros si a esplanadei Nicolina, recent a fost pusa la punct si zona din fata cinematografului Victoria. Noul parc a fost conceput prin realizarea unui joc de forme cu dimensiuni diferite, acoperite cu vegetatie perena joasa.

Pentru realizarea acestora, zona a fost completata cu 263 metri patrati de pamânt vegetal, a fost amenajat un sistem de irigare automata pe aceeasi suprafata, au fost plantati patru arbori si 492 de arbusti ornamentali, au fost asternute rulouri de gazon pe o suprafata de 211 metri patrati, dar si scoarta si piatra decorativa pe o suprafata de 43 metri patrati.

„În urma consultarilor cu cetatenii, din cadrul dezbaterilor publice privind bugetul local sau Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a Municipiului Iasi 2015 – 2030, am decis sa acceleram campania de extindere a spatiilor verzi, pentru a îmbunatati imaginea orasului nostru. Ma bucura reactia prompta a iesenilor care au venit cu idei si implicarea lor în aceste proiecte cu propuneri, care s-au dovedit a fi mai mult decât benefice orasului nostru. Iasul este casa noastra si trebuie sa-l pastram curat, aerisit si frumos”, a spus primarul Mihai Chirica.
Adauga un comentariu