Eveniment-Social

Proiect urias aprobat de plenul CJ. La mijloc sunt zeci de milioane euro

Publicat: 07 oct. 2016
1

Plenul Consiliului Judetean Iasi a aprobat in cursul zilei de ieri un proiect privind implementarea axei de drum pe ruta Iasi- Suceava. Alesii judetului au votat in unanimitate ca autoritatea judeteana sa achite o suma de bani privind taxele aferente derularii obiectivului si depunerea documentatiei pentru obtinerea finantarii de circa 80 milioane de euro.

Din lungimea totala a traseului, aproximativ 75 kilometri sunt în judetul Suceava si 94 de kilometri în judetul Iasi. In calcul au fost luate zece drumuri judetene, pe traseul Iasi – Gropnita – Coarnele Caprei – Belcesti – Scobinti – Lespezi – Budeni – Dolhasca – Liteni – Udesti – Bosanci – Ipotesti – Suceava – Moara – Zaharesti – Stroiesti – Vâlcele – Costâna – Darmanesti – DN2.

„Trebuie sa alocam fondurile necesare realizarii documentatiilor prevazute în Ghidul solicitantului, respectiv furnizarea datelor detaliate de trafic pentru sectoarele de drumuri nationale, corespunzatoare recensamântului circulatiei din anul 2015 pentru acest obiectiv de investitii. Proiectul de modernizare a drumului interjudetean Iasi- Suceava, cu o lungime de 170 kilometri, va fi propus spre finantare europeana„, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In cadrul sedintei consilierii au cerut ca autoritatea judeteana sa monitorizeze mai atent lucrarile pe drumurile judetene pentru a nu se repeta intamplarea de pe DJ Iasi- Tibanesti cand constructorul nu a respectat cerintele din caietul de sarcini, iar asfaltarea a fost facuta in bataie de joc. 

„Suntem alaturi de toate proiectele care vizeaza comunitatea noastra. Am urmarit si ce s-a intamplat cu drumul IasiTibanesti. Ar trebui sa nu mai dam posibilitatea sa se intample asa ceva. Avem o Directie de Drumuri care ar trebui sa mearga de la primul metru de asfalt sa verifice, nu sa mearga presedintele personal sa faca asta. Nu as vrea sa se intample sa pierdem banii. Acel constructor nici macar nu ar mai trebui primit la astfel de proceduri”, a spus Vasile Cotiuga, consilier judetean PNL.
Comentarii
Adauga un comentariu