Local

Proiect pentru un nou terminal de pasageri la Aeroportul Iasi

Publicat: 13 apr. 2014
1

@ Aeroportul International Iasi ar urma sa aloce cateva zeci de milioane de lei pentru construirea unui nou terminal @ Fondurile provin insa de la Comunitatea Europeana care inca nu au ajuns in conturile regiei aeroportuare

Conducerea Aeroportului International Iasi a lansat o noua procedura privind extinderea platformei de parcare a aeronavelor, dar si constructia unui nou terminal de pasageri in perimetrul aerogarii. Valoarea totala a proiectului este de peste 38 milioane de lei, fonduri care ar urma sa vina prin programul Operational Sectorial de Transport. Desi proiectul privind modernizarea Aeroportului International inca nu a fost aprobat de Comisia Europeana, conducerea regiei a lansat totusi licitatia, firmele interesate urmand a depune oferte pana la data de 28 mai, zi in care va avea loc si deschiderea acestora.

Citeste si: Incredibil! Inca un miliard de lei pentru un studiu la Aeroportul Iasi

„Contractul prevede dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi – extras din studiul de fezabilitate, in vederea executarii partiale a obiectivului modernizare modul 1 – etapa intermediara – pista 2.400 metri – extindere suplimentara platforma parcare aeronave si terminal pasageri. Prin prezentul contract se vor presta servicii de intocmire proiect tehnic, detalii de executie, documentatii in vederea obtinerii avizelor acordurilor si autorizatiilor si asistenta din partea proiectantului pe toata durata de executie a lucrarilor si executie lucrari a unui terminal de pasageri in incinta RA Aeroportul Iasi„, se arata in anuntul de participare lansat de cei de la Aeroportul Iasi.

La aeroportul iesean exista deja doua terminale de pasageri, unul pentru cursele interne si unul pentru cursele externe. Conform caietului de sarcini, suprafata construita a noului terminal va fi de 3.431 metri patrati. Pentru ora de varf, traficul de pasageri a fost calculat la 320 persoane, iar pentru 24 ore este de 3.555 persoane.
Comentarii
  • Inca un terminal-lipsa totala de profesionalism.Exact ca in curtea unui cetatean de la tara care nu a avut bani si a facut diverse constructii in curte dupa situatia avuta la un moment dat. Ne facem de rasul lumii cu astfel de arhitecti,tehnologi si alti neaveniti care sunt la conducere si dau aprobari. E o gandire limitata pe termen scurt fara o viziune in timp. Pacat ca se spune ca Iasul este un oras al culturii, insa se dovedeste ca nu prea sunt oameni care sa ia atitudine si sa se implice. Rusine noua ca avem atatea specialitati la universitatile din acest oras,dar nu sunt acei specialisti care sa dea macar sfaturi intelepte la gloata pe care o alegem noi la alegeri sau ne este impusa si este pusa sa ia decizii in numele comunitatii.

    • daca se face un terminal mai mare si mai modern ma gindesc ca cele doua carefunctionau pina acuma ca si ogara ca cea din Nicolina si cea de la Ciurea acuma sper sa se faca o aerogara moderna demna de secolul in care traim. cei care pina acum indiferent ce ai fi facut tot rau era acum poate dupa ce vor vedea finalizata investitia vor vedea ca se poate mai bine si vor gasi alte subiecte de discutie. de ce sintem noi Rominii asa de rai sa nu putem vedea si lucrurile bune pe care le poate face adversarul nostru in ale politicii. politica e cu politica iar munca e cu cei ce stiu sa o faca.

  • vorba lui @*********, suntem de toata jena cu joaca de a terminalele, vrem dezvoltare pe termen lung si facem cocioabe sub-dimensionate.

Adauga un comentariu