Eveniment-Social

Proiect nou pentru biciclisti. Piste noi in oras

Publicat: 21 aug. 2016
1

Municipalitatea ieseana a demarat unele proiecte legat de transportul cu bicicleta prin oras. Primaria a initiat procedurile pentru doua obiective legate de inchirierea bicicletelor si construirea unui spatiu destinat exclusiv pasionatilor acestui sport. Primul proiect prevede crearea unor statii automate de inchiriat a bicicletelor si are o valoare de trei milioane de euro. Conform reprezentantilor Primariei, proiectul va fi depus pentru finantare prin Axa 4.

Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Cel de-al doilea obiectiv prevede constructia unui spatiu multifunctional de recreere, sport si învatare activa a regulior de conduita în trafic pentru tinerii biciclisti. Acesta va include o zona de pregatire si initiere în utilizarea bicicletelor si a echipamentelor de protectie, o zona de învatare a regulilor pentru ciclisti si de mers asistat, o zona de depanare si reparatii, o zona de recreere pentru copii de vârste mici, etc. Parcul tematic va avea prevazute spatii verzi, mobilier urban, cismele de apa, iluminat ecologic, internet WiFi gratuit. Parcul va fi realizat pe o suprafata de teren de circa 3.000 de metri patrati, unul dintre amplasamentele luate în calcul în prezent fiind cel al fostului poligon auto. Bugetul are o valoare de un milion de euro si va fi depus de asemenea pe fonduri europene.

„Primaria municipiului Iasi intentioneaza sa încurajeze si sa dezvolte transportul cu biciclete prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. În acest scop, au fost redactate fisele de proiect a doua initiative destinate tinerilor biciclisti. Cele doua proiecte sunt compatibile cu Planul de Mobilitate Urbana Durabila al municipiului Iasi si vor fi incluse în Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana 2015 – 2030. Dupa faza de evaluare si de identificare a amplasamentelor necesare, cele doua idei se vor materializa în proiecte tehnice si cereri de finantare în vederea accesarii fondurilor europene”, au aratat reprezentantii municipiului Iasi.
Adauga un comentariu