Local

Proiect important pentru iesenii din mediul rural, lansat de AJOFM Iasi

Publicat: 26 mai 2014
1

@ Sute de ieseni din mediu rural isi pot gasi un loc de munca @ Proiectul este cofinantat din Fondul Social European

Sute de persoane au sansa de a obtine un loc de munca in urma unor cursuri organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi in cadrul unui proiect european. Reprezentantii AJOFM Iasi, in parteneriat cu Fundatia Corona, Primaria Ceplenita si Primaria Mironeasa, au prezentat ieri proiectul „Alege schimbarea – oportunitati de ocupare in mediul rural”.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, urmand sa se desfasoare in intervalul aprilie 2014 – octombrie 2015. Obiectivele specifice proiectului sunt cresterea oportunitatilor de ocupare pentru 306 de persoane din zona rurala a judetului Iasi, prin furnizarea de servicii integrate, informare, consiliere si mediere. De asemenea, 230 de persoane vor putea sa isi dezvolte competentele prin participarea la 14 cursuri autorizate, in conformitate cu aptitudinile personale. In urma finalizarii proiectului, se doreste plasarea pe piata muncii a 19 la suta dintre beneficiarii certificati.

Promovarea antreprenoriatului se va face prin acordarea de consiliere si asistenta antreprenoriala pentru 100 de persoane din mediul rural al judetului. Acestea au posibilitatea sa se angajeze dupa ce urmeaza cursuri de frizer/coafor, lucrator structuri pe constructii, lucrator in comert, ingrijitoare batrani la domiciliu sau bucatar. Specialistii din cadrul proiectului vor asigura, de asemenea, asistenta pentru ca o parte dintre aceste persoane sa-si deschida o afacere dupa ce finalizeaza cursurile. „Rolul nostru este sa-i convingem pe cei care urmeaza cursurile ca este una dintre cele mai bune metode sa-si caute un loc de munca. Incercam sa identificam abilitatile de baza ale persoanei si sa o indrumam sa-si gaseasca un loc de munca. Aproximativ 53 la suta din persoanele participante sunt femei”, a declarat Gabriela Vasilache, director executiv la AJOFM Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu