Eveniment-Social

Proiect imobiliar in zona protejata, in analiza la primarie

Publicat: 02 nov. 2014
1

Municipalitatea analizeaza in acest moment avizarea mai multor proiecte imobiliare. Una din solicitarile de avizare a unui Plan Urbanistic Zonal este cea vizand Zona Protejata de pe Strada Ipsilanti. Pentru aceasta zona a fost intocmit un PUZ ce prevedere construirea de locuinte, amenajarea unei parcari si imprejmuirea unui teren de 550 mp, solicitarea fiind inaintata de Constantin Gavril. Pe acest teren este solicitata avizarea construirii a doua blocuri cu demisol, parter si patru etaje, cu inaltimea maxima de 17 metri. Un alt proiect de hotararea aflat in dezbatere publica este si cel vizand construirea unui bloc cu 4 etaje pe strada Ispirescu, terenul vizat avand o suprafata de aproape 900 de metri patrati, acesta fiind aflat in proprietatea ieseanului Gheorghe Patrascu. Proiectul presupune inclusiv realizarea a 14 locuri de parcare. Totodata, un proiect de construire a unei hale de productie in zona Fundac Socola, pe un teren cu o suprafata de 840 metri patrati, apartinandu-i lui Marian Stratulat se afla si el in dezbatere publica. Constructia care ar urma sa fie realizata de SC Omegatub SA ar urma sa aiba o inaltime de maxim 9 metri, terenul urmand a fi ocupat in proportie de 50 la suta. Un ultim lansat in dezbatere publica e si cel al luI Romica Conachi din Barnova, ieseanul solicitand avizarea unui PUZ pentru un teren de 840 mp, pe care acesta doreste sa construiasca un bloc de 4 etaje, inalt de 18 metri, cu 12 locuri de parcare.
Comentarii
  • nu stiu care este dilema voastra … ziaristi de BZI. In spiritul spagarismului Iesean, acest proiect va primi autorizare daca se vor plati spagile de rigoare ce constau in apartamente cel mai des. Blocurile propuse nu au numarul necesar de parcari „pe parcela” conform legii , insa vor aduce contracte de inchiriere a unor bucati de teren din zona (chiar daca nu sunt destinate parcarilor) si vor spune ca au nr de parcaje corespunzator … clasic.

    • Unii primesc autorizare pt constructii pe 100% din teren, iar altii, cunosc cazuri, asteapta de la inceputul anului pentru un proiect simplu care respecta toate cerintele.Ii tine la asteptare pana inteleg mersul lucrurilor.

Adauga un comentariu