Actualitate

Proiect grandios in Centrul Civic al municipiului

Publicat: 05 ian. 2001
1

•Piata de la Hala Centrala va fi modernizata in stil occidental •O parcare uriasa cu capacitatea de 200 de masini va decongestiona aglomerarea existenta in prezent

Zona de la Hala Centrala isi va schimba radical aspectul in anul 2001. Primaria va demara in acest an un proiect grandios care se intinde pe o perioada de trei ani si cuprinde modernizarea si extinderea pietei agroalimentare de la Hala Centrala, devierea circulatiei pietonale si constructia unei parcari uriase care va putea adaposti 200 de autovehicule. Viceprimarul Vasile Dumitriu, promotorul lucrarilor, a declarat in exclusivitate pentru „Ziua de Iasi„: „Proiectul aprobat in momentul de fata cuprinde realizarea pietei agroalimentare pe o suprafata de 5.950 de metri patrati, realizarea pasajului subteran spre strada Sf. Lazar, circulatia pietonala fiind mutata prin pasaj, iar de jur-imprejur vom crea circa 200 de locuri de parcare. In parcarea de la Directia Finantelor Publice incap cam 30 de masini si este mica pentru afluenta existenta in zona.

Noi vom crea pe actualul amplasament al pietei de la Hala Centrala un mare parking, piata mutandu-se in fata Halei, pe amplasamentul actualului beci. Sunt prevazute 200 de locuri de parcare. Piata va avea 3.000 de metri patrati acoperiti, iar in aer liber vor fi restul de 3.000 de metri patrati. Va fi una dintre cele mai moderne piete din tara. Cred ca va merita sa existe o asemenea piata in centrul orasului. Investitia este programata pe o durata de trei ani si sunt convins ca ne vom incadra in timp. Vom preda esalonat cele trei obiective ale investitiei. Prima va fi piata acoperita pe care o vom pune in functiune in acest an, investitia fiind de cinci miliarde lei”. Primaria are in vedere constructia in viitor unei parcari etajate in aceeasi zona pentru a elibera complet traficul atat de aglomerat din Centrul Civic.
Adauga un comentariu