National

Proiect de lege initiat de Elena Udrea: Persoanele care nu fac denunt in trei luni de la comiterea faptei nu pot sa mai scape de raspundere penala

Publicat: 14 sept. 2016
1

Deputatii vor sa le mai taie din avant denuntatorilor. Proiectul prin care cei care au savarsit sau au aflat de o infractiune scapa de pedeapsa daca denunta fapta in cel mult trei luni de la savarsire a fost depus la Camera Deputatilor.

Printre semnatari se numara Elena Udrea, Madalin Voicu si Radu Popa. Initiativa a fost depusa in 13 septembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Initiatorii spun ca proiectul este impus de „scandalurile din presa si din societate in conditiile in care imunitatea absoluta a denuntatorului a condus la situatii absurde, in care persoane cercetate penal au scapat denuntand fapte petrecute si in urma cu 10 ani”.

Elena Udrea a intervenit telefonic intr-o emisiune TV si a facut mai multe precizari privind proiectul de lege.

„Am vazut reactii ale unor persoane care ori sunt prosti ori sunt de rea credinta. Ideea ca aceasta lege este data pentru mine sau aceasta modificare este pentru mine sau altii care sunt in situatia de a avea un denunt facut arata o necunoastere a legii sau rea-credinta. Pentru ca legea nu retroactiveaza. Legea nu este data ca sa scape pe cineva” a declarat aceasta.
 
„Cel care face denunturi poate sa faca in continuare si acestea sunt valabile. In continuare  unu denunt ramane proba. Modificarea care intervine ca urmare a propunerii mele este ca aceasta persoana care alege sa faca un denunt mai tarziu de 3 luni, deci daca il mustra constiinta dupa 10 ani, eventual dupa ce e prins cu alte infractiuni, si atunci doreste sa scape si cu banii si fara pedeapsa, facand un denunt eventual mincinos, in baza modificarilor pe care le propun, turnatorul sau denuntatorul nu mai scapa de pedeapsa si nu mai ramane cu banii daca nu face acest lucru in trei luni” a completat Elena Udrea.
Comentarii
Adauga un comentariu