National

Proiect de lege – Cetatenii nu pot fi debransati de la apa si canalizare din cauza rau-platinicilor

Publicat: 30 mart. 2015
1

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege potrivit caruia cetatenii care isi achita serviciile de apa si canalizare nu pot fi debransati din cauza rau-platnicilor.

Proiectul de lege adoptat de senatori prevede ca cetatenii care isi achita serviciile de apa si canalizare nu pot fi debransati din cauza rau-platnicilor, iar in situatia in care nu este posibila debransarea individuala a datornicilor, datoriile acestora vor fi recuperate in instanta.

„Operatorii nu au dreptul sa sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apa si canalizare acelor utilizatori din imobilele condominale care isi achita contravaloarea serviciilor furtnizate/prestare. Utilizatorilor care nu isi achita contravaloarea serviciilor furnizate/prestare aflati in imobile condominale si pentru care nu exista modalitatea tehnica de debransare individuala le vor fi recuperate debitele in instanta”, potrivit proiectului de lege.

Proiectul a fost adoptat de plenul Senatului cu 79 de voturi pentru, 4 abtineri si 33 de voturi contra. Senatul este prima camera sesizata. Camera Deputatilor este camera decizionala in acest caz.
Adauga un comentariu