Local

Proiect de integrare a refugiatilor, derulat la Iasi

Publicat: 29 iun. 2016
1

Doua organisme nonprofit din capitala vor implementa in judetele din nordul Moldovei un proiect de integrare a refugiatilor si strainilor în colaborare cu institutii publice guvernamentale. Fundatia Icar si AIDRom – Asociatia Ecumenica a Bisericilor din România au demarat un proiect privind lansarea programului „Integrarea strainilor cu sedere legala în societatea româneasca – o provocare comuna”, care va fi implementat pe o perioada de 12 luni în judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi. Lansarea va avea loc astazi, la sediul Prefecturii Iasi.

„Grupul tinta al proiectului este reprezentat de beneficiarii unei forme de protectie internationala, precum si de resortisantii tarilor terte cu drept de sedere pe teritoriul României, care necesita sprijin în vederea acomodarii si integrarii pe teritoriul României. Pentru derularea acestor activitati dedicate persoanelor din grupurile tinta din judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, proiectul va infiinta un Centru Regional de Integrare la Iasi si un punct de lucru în Radauti, contribuind astfel la asigurarea unuia din rezultatele asteptate ale programului, si anume cel de integrare pentru beneficiarii unei forme de protectie si resortisantii tarilor terte cu sedere legala în România implementate permanent în cel putin 6 orase reprezentative”, au spus initiatorii proiectului. Procentul beneficiarilor unei forme de protectie în aceste judete este de 7,21 la suta din totalul la nivel national, din care 4,12 la suta în judetul Suceava, 2,4 la suta în judetul Iasi si 0,69 la suta în judetul Neamt.
Comentarii
  • Imi este mila de acesti oameni dar trebuie sa fim fermi : AMERICANII II BOMBARDEAZA ,SA-I IA IN AMERICA ! Pacat ca avem „noroc ” si de un presedinte prost,neroman .Mai bine i-ar cumpara nevestei un sutien . Si sa-l ia pe Catalin Botezatu consilier .Poate-i spune si ce fel de chiloti sa-si cumpere. Parca a inventat Iohannis lumea . Si Blaga . Si Gorghiu .Scirbele Universului ! Imi puteti spune ce-i ala p.n.l.? NU SINT P.S.D.ist !

  • bine ca ii integreaza la noi in Moldova ca si asa aveam prea multe locuri de munca ,doar nu voiati sa ii ducem pe la granita cu ungaria ca pe acolo nu prea au de munca .Dar cine sa gandeasca la noi ca doar se apropie vacanta si parlamentul are doar asta in cap.

  • NU vrem musulmani la noi in moldova ! nu vrem sa stam cu stres ca femeile si copii nostri vor avea probleme ,sa ii primeasca americanii si evreii care le-au distrus si furat tara ! avem deja putorile de ciori care traiesc ca niste paraziti fara sa munceasca ..ne mai trebuie alti paraziti sociali ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Adauga un comentariu