Eveniment-Social

Proiect cu finantare internationala la Tomesti

Publicat: 28 nov. 2012
1

@ Astazi, la ora 12.30, se inaugureaza scoala din localitatea Goruni, unitate care a fost reabilitata cu fonduri de la Banca Mondiala @ De asemenea, zilele acestea se desfasoare zilele Scolii Generale D. D Patrascanu din comuna Tomesti

Primarul comunei Tomesti, Stefan Timofte, anunta astazi finalizarea unui proiect cu finantare internationala pentru Educatie. Astazi, la ora 12.30, primarul Stefan Timofte va inaugura scoala din satul Goruni, reabilitata cu fonduri de la Banca Mondiala. Valoarea totala a proiectului de reabilitare este de 7,5 miliarde lei vechi din care 6 miliarde provin de la Banca Mondiala iar 1,5 miliarde reprezinta contributia Consiliului Local Tomesti. „Cladirea acestei unitati de invatamant a fost ridicata dupa un anumit model impus de fostul ministru al Educatiei, Spiru Haret, si prin urmare am realizat si unele lucrari de restaurare. Cladirea care a fost reabilitata are patru sali de clasa si o sala de sport de interior. Avand in vedere ca am modernizat inca sase sali de clasa in celalalt corp de cladire, de acum inainte, la aceasta scoala copiii vor putea invata intr-un singur schimb”, a declarat primarul Stefan Timofte.
La scoala din satul Gornu invata 160 de copii. De asemenea, in aceasta saptamana au loc festivitatile legate de Zilele Scolii Generale D. D Patrascanu, din comuna Tomesti, cu sediul central in cartierul de blocuri. Manifestarile au inceput ieri cele mai multe actiuni fiind legate de activitati didactice si concursuri organizate de elevi si profesori, fiind vorba printre altele de concursuri de desene, concursuri de matematica, de creatie literara etc. Astazi, primarul Stefan Timofte ii va premia pe cei mai merituosi dintre elevi castigatori ai concursurilor scolare.
Comentarii
  • bravo lui,primarului, de as fi curioasa cit din *,5mld a fost partea lui.pina una alta e inca secret, dar poate intr-o zi….
    poate ar trebui sa aflam deasemeni,noi,contribuabilii tomesteni , citi banuti publici a inghitit exact acea scoala..ca eu o stiu in lucru de o gramada de ani

  • Doamne,Doamne in ce lume traim….!!Cati mancatori de ca.cat sunt in tarisoara asta.Eu locuiesc in Tutora si admir cu drag ce se face in Tomesti.In Tutora nu se misca nimic.Sa vedeti ce casa mortuara sa facut in Tomesti si monument al eroilor.Fratilor,de asta ne bate Dumnezeu,pt ca suntem puiturosi si mancatori de ****.t.

Adauga un comentariu