Eveniment-Social

Program prelungit la Starea Civila pentru „capsunari”

Publicat: 25 iul. 2013
1

Oficialii Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor au anuntat ca programul de lucru va fi prelungit, intrucat un numar tot mai mare de cupluri solicita oficierea casatoriei, apogeul urmand sa fie atins in luna august. Astfel, potrivit directorului Marius Bodoga, in zilele de sambata, respectiv duminica, din luna august, numarul de ceremonii oficiate, zilnic, la Starea Civila, oscilau in anii trecuti intre 80 si 110. „Datorita celor care vin din strainatate pentru a se casatori, numarul ceremoniilor este extrem de mare in fiecare zi. Daca va fi nevoie, vom extinde programul de la 7:00 dimineata pana la ora 19:00, asa cum am mai facut-o. Daca va fi nevoie, vom lucra si de la ora 5:00. In acest moment, avem deja circa 400 de programari online. Vrem sa-i anuntam pe cei care doresc sa se casatoreasca de faptul ca, indiferent daca mai gasesc sau nu intervale libere prin programarile online pentru anumite zile, noi nu-i vom lasa necasatoriti. Ii rugam sa vina la sediul nostru, pentru a programa acolo oficierea ceremoniei, urmand sa facem tot posibilul pentru a le gasi un interval in ziua dorita”, a declarat Marius Bodoga.
Comentarii
  • buna parere aveti despre oamenii care muncesc in strainatate.”capusunari”? de ce sunt oameni care aduc mult mai mul de cat tine un amarat de ziarist. Asa ca incearca sa-i respecti.

    • Apelativul capsunari si a pierdut in timp din conotatiele peiorative pe care le avea la inceputuri. A devenit un termen generic, care i aduna intr un grup usor identificabil printr o terminologie relativ simpla pe toti cei demni de respect pentru ca muncesc in stainatate pentru a si intrretine familiile ramase in tar a sau pentru a duce o viata mai buna, fie si doar ei. Fratele meu de exemplu este plecat in stainatate si atunci cand discut cu el il salut cu ce faci bai capsuna, chiar daca lucreaza in alt domeniu decata agricultura — sau cautatul prin tomberoane sau buzunare, ca veni vorba , si nu o fac cu rautate, condescendenta.

  • silviule,capsunari sa ajunga copii tai,copii nostri sunt emigranti daca ai auzit termenul asta,nu sunt saracii satui de rasismul din tarile unde sunt mai trebuia un rasist analfabeto-stirist ,cere-ti scuze de la milioanele de romani adevarati care infrunta viata si greutatile pribegiei,impreuna cu lipsa celor dragi,pentru binele celor de acasa,rusine sa-ti fie

Adauga un comentariu