Magazin

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Vezi cum va fi vremea. Cum va fi in ziua de PASTE

Publicat: 05 apr. 2015
1

In urmatoarele zile, vremea se anunta rece pentru aceasta perioada. Va ploua si va cadea lapovita, iar la munte va ninge. Temperaturile incep sa creasca incepand de miercuri, dat regimul termic va fi inca sub cel normal.

LUNI. Vremea va fi inchisa in sud, in centru si in est si deosebit de rece pentru inceputul lunii aprilie. Vor cadea precipitatii, mixte in Moldova si in estul Transilvaniei si mai ales ploi in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si pe arii mai restranse in rest.

La munte ninge si se depune strat nou de zapada. In est si in sud-est precum si in Carpatii Meridionali si Orientali cantitatile de apa vor depasi local 15..20 l.mp. Izolat, dimineata, Se poate forma bruma. Vantul va sufla destul de tare, chiar cu mai mult de 55…60 km pe ora la munte, in Muntenia, in Dobrogea si in jumatatea sudica a Moldovei. MaxImele termice se vor situa in general intre 3 grade in nordul Moldovei si 10 grade vestul tarii.

Vreme inchisa si deosebit de rece si pentru bucuresteni, cu ploi moderate cantitativ si cel mult 5..6 grade in termometre. Vantul sufla destul de alert si accentueaza senzatia de rece.

MARTI. Vremea va fi in continuare rece pentru aceasta perioadã in cea mai mare parte a tãrii, cu maxime de la 6 grade in estul Transilvaniei la 12 pana cel mult 13 grade in Crisana si in Banat. Vor mai fi innorãri precipitatii, local in sud, in centru si in est si izolat in rest, apoi in noaptea urmatoare, aria precipitatiilor se va restrange.

Vor fi ninsori la munte la munte, mixte in Moldova si in depresiuni si mai ales ploi in rest, iar izolat cantitãtile de apã mai pot fi insemnate. Vantul va sufla mai tare in est si in sud-est si la munte.

Vreme rece marti si in Capitala, unde mercurul ajunge la maxime diar in jur de 9 grade. Cerul va fi mai mult incarcat de nori si temporar mai ploua.

MIERCURI. Temperaturile cresc, indeosebi in regiunile extracarpatice, dar regimul termic va fi inca sub cel normal in aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorãri in est, in sud-est si in zona montanã unde izolat vor fi precipitatii slabe.

Continua sa ninga la munte, cad precipitatii mixte in Moldova, iar in rest vor fi ploi. Vantul va sufla cu intensificãri local si temporar in toate zonele, cu viteze mai mari in est si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 grade in estul Transilvaniei si 14 grade in Banat.

In Capitala ziua incepe cu innorari, dar treptat cerul devine variabil. Aparitia soarelui face ca vremea sa se incalzesca usor, vor fi 12, poate 13 grade dupa amiza.

JOI, vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil si ceva mai multi nori in sud-est insa si aici sansele de ploaie sunt mici. Maximele se vor situa intre 8 si 17 grade.

De vineri, pana la finalul saptamanii, temperaturile continua sa creasca si vor fi in jurul celor normal. In prima zi de Pasti ne asteptam chiar si la maxime de 20 grade si usor peste aceasta valoare in vest si in sud. In tot acest interval, sansele de precipitatii sunt destul de reduse.
Adauga un comentariu