National

PROGNOZA METEO pentru trei zile. Meteorologii anunta temperaturi de 18 grade in urmatoarele zile

Publicat: 01 feb. 2016
1

Prognoza meteo. Temperaturile cresc in urmatoarele zile. Meteorologii anunta valori de pana la 18 grade in Lunca Dunarii.

MARTI. Temperaturile cresc din nou in toate regiunile. Vremea devine mult mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii februarie, in cea mai mare parte a tarii, adica maximele pleaca de la 7,8 grade in Maramures si in estul Transilvaniei si ajung la 17, 18 grade in Lunca Dunarii.

Desi mai sunt innorari temporare, mai ales in prima parte a zilei, precipitatiile sunt foarte putine, ploi slabe in nord-vest dar si ninsori in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni. Diminerata izolat in zonele joase va fi ceata.

Vantul va sufla cu intensificari la munte, mai ales pe crestele Carpatilor Orientali.

BUCURESTI. Vremea se va incalzi si in Capitala, termometrele vor arata dupa amiaza in jur de 13 grade. Vor fi innorari temporare dar fara precipitatii si vant cel mult moderat, dar si conditii de ceata dimineata.

MIERCURI. Vremea se mentine cu mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, in cea mai mare parte a tarii, cu maxime de la 6, 7 grade in nord-vest si in centru pana la 18,19 grade in regiunile sudice Cerul se va innora treptat in toata tara, incepand din nord-vest si, temporar, mai ales dupa-amiaza si noaptea, va ploua pe arii relativ extinse in vest, in nord si in centru si izolat in rest.

Noaptea, pe arii restranse in Maramures, in Transilvania si in jumatatea nordica a Moldovei, ploile se vor transforma in lapovita sau ninsoare. La munte ploua local ziua, pe alocuri precipit mixte, dar noaptea vor fi mai ales ninsori in Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali si precipit mixte in celelalte masive. Pe arii restranse cantitatile de apa vor atinge 10, 15 l/mp.

Izolat, vor fi conditii de polei, iar in zonele joase de relief, de ceata.Vantul va sufla mai tare pe crestele montane.

BUCURESTI. Vremea va fi cu mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu maxime in jur de 16 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata, insa cerul va fi variabil peste zi.

JOI. Vremea se va raci in toate regiunile, temp scad chiar si 10 grade in regiunile sudice iar temperaturile minime vor deveni preponderent negative in vest, centru si nord. Asadar maximele se vor situa cam intre 1 grad in estul Transilvanieie si cel mult 9,10 grade in Oltenia.

Cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii in sudul si in sud-est, local in centru si pe arii restranse in rest. Acestea vor fi mixte in jumatatea nordica a teritoriului, mai ales ninsori in zonele de deal si munte, iar in rest vor predomina ploile. Vantul va avea intensificari temporare cu viteze mai mari in Dobrogea, sudul Banatului si pe crestele montane.

BUCURESTI. Vremea se va raci fata de intervalul anterior, astfel incat temperatura maxima va fi de 5, 6 grade. Cerul va fi noros si temporar, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, va ploua. Vantul va sufla in general moderat

TENDINTA VINERI. Temperaturile peste zi sunt apropiate de cele de joi, adica maxime cam intre 0 si 10 grade, dar peste noapte mercurul scade sub pragul inghetului in toate regiunile.

Vor mai fi innorari in vest, in centru, si in nord, unde mai cad precipitatii, mai ales ninsori, pe arii restranse la deal si munte si doar izolat, mixte, in rest. Vantul va sufla cu unele intensificari in Dobrogea si pe crestele montane.
Adauga un comentariu