Local

Profit urias pentru E.ON. Vezi cat a castigat furnizorul iesean din incasari

Publicat: 18 sept. 2013
1

Compania E.ON Moldova Distributie a fost catalogata ca fiind una dintre cele mai profitabile firme din Iasi, aceasta clasandu-se pe locul al doilea intr-un top realizat recent pentru zona Iasului. Furnizorul de electricitate si gaze naturale cu capital german a inregistrat o cifra de afaceri de 665 de milioane de lei pe parcursul acestui an, dupa ce, pe parcursul ultimilor doi ani, compania a luat o serie de masuri agresive in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor.

Profitul din exploatare inregistrat pe parcursul anului trecut a fost de 84 milioane de lei. Una dintre primele masuri a fost reducerea numarului de angajati, odata cu externalizarea mai multor servicii de care se ocupa, asa cum este de exemplu serviciul de citire a contoarelor sau de mentenanta. E.ON Moldova Distributie si-a pastrat un singur serviciu principal, si anume cel de incasari, insa a inchis punctele de incasare din cartiere. Furnizorul de energie electrica si gaze naturale s-a orientat mai mult spre modalitatile de plata online si prin intermediul cardurilor bancare. De asemenea, pretul gazelor a fost liberalizat, iar energia electrica a fost scumpita, preturile urmand sa creasca si in urmatorii ani pe baza intelegerilor semnate la nivelul Uniunii Europene si al Fondului Monetar International. Prin luarea acestor masuri, E.ON a reusit sa atinga un profit de 84 de milioane de lei. Profitul firmei în 2011 a fost de 7,2 milioane de lei, de 10 ori mai mic decât anul trecut.

Masurile luate de germani au fost imediat resimtite de clientii companiei. Acestia s-au plans in nenumarate randuri de tratamentul la care sunt supusi prin intreruperile dese de furnizare, debransari inexplicabile, interventii intarziate in cazul avariilor si cozile imense de la singurul centru de relatii cu clientii al E.ON.

Firma detine monopolul si asigura distributia energiei electrice în cele sase judete din zona Moldova: Botosani, Iasi, Bacau, Neamt, Suceava si Vaslui printr-o retea de 80.000 km.
Comentarii
  • Ati uitat sa mentionati in acordurile E.ON si pe cel cu autoritatile (Guvernele) romane.
    Acest acord cu autoritatile romane le da DREPTUL nemtilor sa ne jumuleasca de bani si sa-si bata joc de noi.
    Serviciile si produsele E-ON sunt cele mai scumpe si cele mai proaste totodata.

  • Ai dreptate MONA E.ON isi bate joc , au toti firme particulare (ma refer la salariatii E.ON-ului sau au facut toate rubedeniile lor firme ca sa nu bata la ochi) si cind soliciti o extindere de retea te trimite la aceste firme si te jupoaie de bani…..exagerat pt persoanele fizice, de te face sa renunti si sa stai la lumina lampi cu gaz ca pe vremuri……Sunt niste NESIMTITI nu vedeti ce cladiri au (ce-a de la DOI BAIETI)nu mai spun ce salarii au.RUSINE SA LE FIE !!!!!

Adauga un comentariu