Actualitate

Profesorul Tudorel Toader a fost validat de ministrul Educatiei ca rector al Universitatii Cuza

Publicat: 14 apr. 2016
1

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a ajuns ordinul, atat de validare, dar si de suspendare, din partea Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a rectorului, prof. univ. dr. Tudorel Toader. Totusi, acesta isi va intra in functie oficial abia pe 12 iulie 2016, dupa ce-i va expira mandatul de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR). Pana atunci, prof. univ. dr. Gheorghe Iacob va fi ordonatorul de credite al institutiei. Pe de alta parte, actualii prorectori si decani vor ramane interimari, tot pana in luna iulie.

Pe 28 martie, prof. univ. dr. Tudorel Toader a trimis o solicitare catre ministrul Educatiei, prin care solicita sa fie validat, dar sa fie si suspendat, pana la data de 12 iulie, moment in care isi finalizeaza mandatului de judecator al CCR. „Am solicitat suspendarea, pana la expirarea mandatului de judecator constitutional, pentru evitarea oricaror interpretari privind compatibilitatea dintre functia de Rector si Judecator, respectiv dintre Judecator si Rector. Nu exista incompatibilitate intre functia de Rector si Judecator constitutional, in conditiile in care calitatea de ordonator de credite este deja delegata unui prorector. Legea prevede posibilitatea suspendarii, dar nicaieri nu prevede o atributie a Senatului in legatura cu posibilitatea suspendarii anterior inceperii mandatului de Rector. Avand in vedere faptul ca se solicita ca suspendarea sa fie concomitenta cu confirmarea, singura decize poate fi luata de catre autoritatea emitenta a actului, adica ministerul”, a declarat rectorul Toader in momentul in care a solicitat ministerului atat validarea, cat si suspendarea sa ca rector pana pe 12 iulie.

Citeste si: Rasturnare de situatie la Universitatea Cuza Iasi. Ce se intampla cu rectorul ales
Comentarii
  • EEXTRAORDINAR ! NU MAI AVEȚI ALTE ARTICOLE ? NU NE INTERESEAZĂ CONFIRMAREA / INFIRMAREA ORANGUTANULUI PLIN DE BANI, SLUGA TUTULOL !

Adauga un comentariu