Magazin

Profesorul de sport acuzat de viol are sanse sa fie achitat

Publicat: 15 nov. 2011
1
Anchetatorii care-l cerceteaza pe profesorul acuzat de viol de o eleva de-a sa de la Liceul Jean Monnet, din Bucuresti, incearca sa afle daca Octavian Dan Visan a facut sex cu Oana, adolescenta ce va implini 18 ani peste o luna, folosindu-se de autoritatea de dascal. In caz contrar, barbatul ar putea scapa de acuzatii.
Faptul ca Oana si Visan (27 de ani), profesorul ei de sport, au facut sex anal in excursia de la munte este un fapt recunoscut de amandoi. Adolescenta sustine insa ca ar fi fost siluita, iar dascalul se apara spunand ca ar fi fost vorba de o partida de amor, stropita cu alcool, consimtita de fata. 
In Romania, sexul cu minori care au sub 15 ani e incriminat indiferent de situatie. Daca victima are intre 15 ani si 18 ani, infractiunea se mentine doar daca cel reclamat s-a folosit de autoritatea de tutore, medic sau profesor sau daca a platit-o pentru a face sex. De aceea, procurorii si politistii trebuie sa probeze ca Visan s-ar fi folosit de pozitia de dascal pentru a o aduce in patul sau pe eleva. In caz contrar, dascalul ar putea fi achitat. 
„Nu sunt probe care sa confirme violul, ci putem discuta de infractiunea de sex cu minori. Dar daca se va demonstra ca barbatul nu s-a folosit de autoritatea si de influenta lui ca profesor, putem asista la achitarea lui. Nu vor mai exista acuzatii si nu va fi inchis”, ne-au dezvaluit surse apropiate anchetei.
La cateva zile dupa presupusul viol, Oana a fost supusa la IML, la cererea politistilor, doar unui examen care a aratat ca a existat raport sexual anal, fara insa sa indice leziuni „clasice”, specifice violului (lovituri, zgarieturi…). O alta expertiza, vaginala, facuta acum o saptamana, urmeaza sa ajunga la dosar pentru a intregi informatiile medicale existente.Adauga un comentariu