Actualitate

Profesorul care a declarat razboi UMF-ului a fost gasit mort in baie! In ultimele zile, viata lui a fost invaluita in mister – VIDEO

Publicat: 27 mai 2016
1

@ Unul dintre cele mai cunoscute cadre didactice din Iasi, care a declarat razboi Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T.Popa”, a fost gasit mort in apartamentul sau @ Recent iesit la pensie, Emil Balaure era destul de retras in ultimul timp si niciun vecin de-al sau nu stia ca poarta pe umeri o boala grea @

Emil Balaure, un nume greu, care timp de ani buni a dus un razboi direct cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi. Joi, locatarii blocului de pe Bulevardul Stefan cel Mare, in care locuia fostul cadru didactic, au fost alertati de un miros greu, de cadavru si au chemat autoritatile. Astfel, un apel la numarul unic de urgente 112 anunta moartea barbatului. „Joi dimineata, in jurul orelor 8:30, politistii Sectiei 3 au fost informati despre faptul ca un barbat in varsta de 65 de ani a fost gasit decedat in locuinta sa. La fata locului s-au prezentat politistii, care au confirmat cele sesizate, barbatul fiind gasit in baie, decedat. El locuia singur si nu prezenta urme de violenta. In urma necropsiei, se va stabili exact cauza care a dus la decesul persoanei”, a declarat Madalin Taranu, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Profesorul Emil Balaure era sef de lucrari la Facultatea de Bioinginerie Medicala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa”, iar pe data de 15 mai 2016 iesise la pensie. Barbatul a ajuns in atentia publicului dupa mai multe procese pe care le-a intentat impotriva Universitatii si mai multor institutii. Profesorul a fost actionat in judecata de asociatia de proprietari a blocului unde locuia, in urma cu mai multi ani, pentru ca acumulase datorii uriase la intretinere. Imediat dupa ce a fost instiintat, s-a dus la Tribunalul Iasi, sa studieze dosarele in care se judeca cu asociatia de proprietari. Dupa ce a citit acuzatiile care ii erau aduse de catre reprezentantii asociatiei, el a luat o parte din documentele care il incriminau, sperand ca va castiga procesul.

„In ultima perioada, era abatut”

Vecinii lui Emil Balaure spun ca, in ultima perioada, fostul cadru didactic era retras. „Am auzit ca a fost gasit mort in casa. Din cate se aude pe scara, ar fi murit in urma cu mai multe zile. Ce sa spun despre el…era un om la locul lui, nu prea comunica cu restul locatarilor. In ultima perioada iesea rar din casa si nu prea vorbea cu nimeni. I-am cunoscut parintii, tatal lui a fost contabil, ambii au murit de mult. Nu stiu daca mai are rude, nu cred ca a fost casatorit vreodata. Dumnezeu sa-l ierte!”, a declarat o vecina de-a barbatului. Relatia pe care Emil Balaure o avea cu vecinii era una destul de seaca, fara prea multe implicari.
 Din cate spun locuitorii vechi ai blocului nr. 3, profesorul era destul de ciudat. „Nu prea vorbea cu noi, era mai mult in lumea lui. Stiam ca are ceva probleme de sanatate, dar nu stiam ca sunt atat de grave”, a completat un locatar. Fostii colegi ai lui Emil Balaure spun ca a fost un om linistit si nu a creat probleme in ultima perioada. „Multe despre moartea colegului nostru Emil Balaure nu stiu. Chiar sunt interesata de cauza decesului, sa vedem cum putem ajuta. A iesit la pensie recent si stiu ca era bolnav. In ultima perioada, a fost linistit si nu am avut probleme cu dumnealui”, a declarat prof. univ. dr. Anca Galaction, decanul facultatii de Bioinginerie Medicala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi. Trupul neinsufletit al lui Emil Balaure a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi, iar in scurt timp va fi stabilita cauza decesului. Din cate se pare, fostul profesor ar fi avut probleme la cap.
Comentarii
  • Bai, sincer sa fiu, n-am auzit de asta decat atunci cand a fost data afara din UMF, pe spete complet intemeiate… si juste !!!

Adauga un comentariu