Eveniment-Social

Profesorii ieseni se pregatesc sa intre in greva generala – FOTO

Publicat: 17 ian. 2012

@ Profesorii ieseni se afla la un pas de declansarea grevei generale @ Liderul Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi, Violeta Amariei, a anuntat ca, pana maine, se va face o consultare in randul cadrelor didactice pentru eventualitatea declansarii unui asemenea protest dupa 23 ianuarie

Profesorii din invatamantul preuniversitar iesean sunt la un pas sa intre in greva generala la finalul lunii. Liderul Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi, Violeta Amariei, a anuntat ca, pana maine, se va face o consultare in randul cadrelor didactice membre de sindicat pentru eventualitatea declansarii grevei generale in invatamant dupa data de 23 ianuarie. „In urma solicitarilor facute de colegii din FSLI (Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant – n.r.), vom face in randul colegilor nostri profesori consultari legate de posibilitatea ca, dupa data de 23 ianuarie, sa declansam greva generala. Precizez ca, momentan, doar in conditiile in care aproximativ 70 la suta dintre colegii nostri se vor exprima pentru aceasta forma de protest, abia atunci voi putea afirma ca va fi greva generala si care va fi calendarul acesteia. De asemenea, in urma consultarilor cu liderul USLIP (Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar, filiala Iasi – n.r.), Laviniu Lacusta, am decis sa participam si noi, vineri, la actiunea de protest din Piata Palatului”, a declarat Amariei.

Presedinte USLIP sustine ca a fost un gest normal sa-i invite si pe colegii de la FSLI la protest. „I-am invitat si pe colegii de la FSLI sa ni se alature la aceste proteste programate in intervalul orar 15.30 – 20.00 in fata Palatului, deoarece interesele noastre sunt comune. Este un protest datorat faptului ca demnitatea noastra de oameni ne-a fost profund lezata de catre ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu, in ultimii ani”, a spus presedintele USLIP.

Liderii confederatiilor sindicale care fac parte din Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social au refuzat sa participe la intalnirea cu premierul Emil Boc, derulata ieri. „Nu inteleg de ce acum domnul prim-ministru Emil Boc ne invita la dialog social. Ne invita ca sa ce? Sa participam la suete sau sa fim serviti cu cafele? Vreau sa va spun ca actiunile de protest de pana acum sunt unitare si normale, cerandu-se inlaturarea oamenilor aflati la putere care ne-au adus in aceasta situatie. In acelasi timp, ne delimitam total de ceea ce au facut unii protestatari. Noi ne vom adresa forurilor internationale sindicale, dar si comisarului european pentru Educatie deoarece, pornind de la faptul ca ne-a fost impusa o Lege a Educatiei, ne-au fost taiate pe nedrept drepturile salariale, actuala putere a facut doar actiuni impotriva noastra”, a declarat Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant (FSI) Spiru Haret. 
Comentarii
  • Si pentru ce sa intre in greva? fiindca nu mai pot obliga profesorii sa le plateasca cotizatii ca sa huzureasca ei? Asteptam sa le controleze DNA averile acestor hoti nenorociti care de 22 de ani stau in fruntea sindicatului-porcul de Izvoranu si umflata aia de Amariei.

Adauga un comentariu