Eveniment-Social

Profesorii ieseni se pregatesc pentru declansarea grevei generale

Publicat: 17 ian. 2012
1
Liderul Aliantei Sindicale „Gh. Asachi” Iasi, Violeta Amariei, anunta faptul ca pana joi, 19 ianuarie, se va face o consultare in randul cadrelor didactice membre de sindicat pentru eventualitatea declansarii grevei generale in invatamant dupa data de 23 ianuarie.
„In urma solicitarilor facute de colegii din FSLI, vom face in randul colegilor nostri profesori consultari legate de posibilitatea ca dupa 23 ianuarie sa declansam greva generala. Precizez ca, momentan, doar in conditiile in care aproximativ 70% dintre colegii nostri se vor exprima pentru aceasta forma de protest, abia atunci voi putea afirma ca va fi greva generala. De asemenea, in urma consultarilor cu liderul USLIP, Laviniu Lacusta, am decis sa participam si noi, vineri, la actiunea de protest din Piata Palatului”, a declarat Violeta Amariei.
In acelasi timp, liderul USLIP, Laviniu Lacuta, sustine ca este normal sa-i invite si pe colegii de la FSLI la acest protest. „I-am invitat si pe colegii de la FSLI sa ni se alature la aceste proteste deoarece interesele noastre sunt comune. Este un protest datorat faptului ca demnitatea noastra de oameni ne-a fost profund lezata de catre ministrul Funeriu in ultimii ani”, a spus Laviniu Lacusta.



Comentarii
  • Astia vor greva generala insa nu cred ca vor avea asa o mare sustinere.In conditiile actuale este dificil sa pierzi si din putinul pe care il ei dar, lor nu le pasa pentru ca niciodata nu au fost facute publice veniturile lor din cotizatiile noastre. Ei nu vad ca in toata Europa este criza ?

Adauga un comentariu