Eveniment-Social

Profesorii ieseni se pregatesc de greva generala

Publicat: 25 ian. 2012
1

Mii de profesori ieseni sunt la un pas de a declansa greva generala in sistemul de invatamant preuniversitar. Liderul Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi, Violeta Amariei, sustine ca saptamana aceasta s-ar putea finaliza consultarea in randul cadrelor didactice pentru eventualitatea declansarii grevei generale si a blocarii procesului educational. „Procesul de consultare a colegilor membri de sindicat ce vizeaza posibilitatea declansarii grevei generale s-ar putea finaliza saptamana aceasta. Procesul este unul mai greoi, deoarece se va discuta cu fiecare profesor in parte si angajatii din invatamantul preuniversitar pentru a se vedea daca sunt de acord cu aceasta forma extrema de protest. Eu vreau sa fiu sigura ca, in momentul in care se va constata ca peste 70 la suta dintre cadrele didactice isi doresc o greva generala, doar atunci voi putea afirma ca se va intampla acest lucru. Este posibil sa finalizam saptamana aceasta consultarile”, a declarat Amariei.

Principalele nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de faptul ca nu a fost aplicata, nici pana la acest moment, Legea 221 din 2008, ce viza majorarea salariilor cu 50 la suta, faptul ca naveta cadrelor didactice nu este decontata si lipsa dialogului social in elaborarea masurilor ce vizeaza educatia romaneasca de catre Ministerul Educatiei.
Comentarii
  • care greva doamna mai bine ati povesti cum la ultimile pichetari de sambata si duminica in fata palatului culturii din iasi distinsul domn lacusta latra singur *

  • Aha ,vi de pare ca munciti prea mult[ lichele indolente,asa precum sunt alesii din parlament] ! — O armata de analfabeti[mai nou si fara diplome de bacalaureat ajung in Univ. !] ajung in Universitati ,care nu pot scrie[mai ales la analiza mat.] nici dupa dictare ! De vina sunt Basescu si Elena Udrea ,asai ! ” Prosti ,da multi „(L.)

Adauga un comentariu