Eveniment-Social

Profesorii ieseni s-au perfectionat in domeniul informatic printr-un proiect extraordinar – FOTO

Publicat: 29 sept. 2016
In perioada noiembrie 2015 – octombrie 2016, la Scoala Gimnaziala „George Cosbuc” Iasi se deruleaza proiectul „Utilizand TIC, devenim profesori mai buni”, finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus Plus. Proiectul are ca scop stimularea perfectionarii profesorilor in domeniul Tehnologiei Informatiei si a Comunicarii.

Citeste si: Activitate europeana interesanta, la Scoala Gimnaziala Petru Rares din orasul Harlau

In cadrul proiectului, in intervalul 19 iunie – 02 iulie 2016, patru profesori pentru invatamantul primar din scoala au participat la cursul Teaching with Technology, organizat de Tellus Education Group in Portsmouth, Marea Britanie. In perioada 21 august – 03 septembrie 2016, alti patru profesori  de gimnaziu din scoala au participat la cursul organizat de Tellus Education Group in Plymouth, Marea Britanie. Obiectivul cursului a constat in oferirea posibilitatii profesorilor de a experimenta si utiliza noi abordari tehnologice de predare si invatare. Cursul a incurajat profesorii sa investigheze o varietate de tehnici si abordari tehnologice, in scopul de a imbunatati si de a dezvolta implicarea elevilor in propria lor invatare.

Citeste si: Un nou valoros proiect european derulat de Liceul Vasile Alecsandri din Iasi – FOTO

Pana in prezent, 1500 de profesori din judet au primit informatii calitative si cantitative despre metodele creative si inovatoare de predare, cu exemple de bune practici, la sesiuni de diseminare a informatiilor ori prin intermediul grupurilor de discutie on-line, organizate de profesorii din Scoala Gimnaziala „George Cosbuc” Iasi care au participat la cursul de formare.Adauga un comentariu