Magazin

Profesori platiti in GAINI – Vezi unde

Publicat: 11 apr. 2012
1

La prima vedere pare o gluma buna, insa nu de aceeasi parere au fost angajatii din sectorul public din Uzbekistan, care si-au primit o parte din salarii in gaini sarbesti si ar putea primi in curand si vitei din Ucraina.

Chiar daca autoritatile au declarat ca profesorii si-au dorit acest mod de plata, un dascal din regiunea Bukhara din centrul Uzbekistanului il contrazice, sustinand ca au fost obligati sa primeasca gainile drept salariu.

“Am fost fortati sa primim 10 gaini de fiecare. O gaina sarbeasca costa 3 dolari. Gainile locale sunt mai ieftine dar nu am avut de ales”, a declarat Odil.

In ciuda nemultumirilor din tara, autoritatile sunt de parere ca ideea cu gainile a fost un succes si ca se asteapta sa fie pusa in practica si in alte regiuni. Un raport arata ca angajatii din sectorul bugetar din acea regiune au primit 20.000 de gaini si alte 40.000 vor fi distribuite in perioada urmatoare.

Inspirati de acesta metoda, oficialii din zona centrala a Uzbekistanului delibereaza moduri in care pot inlocui salariile bugetarilor cu vitei, de data aceasta din Ucraina.

Specialistii economici sustin ca guvernul uzbec incearca sa reduca cheltuielile bugetare din cauza deficitului. Salariile medii ajung la 320 de dolari in capitala Tashkent si la 100 de dolari in mediul rural, in Uzbekistan.

Sursa: libertatea.ro
Adauga un comentariu