National

Procurorul sef DIICOT urmarit penal: Cine e afaceristul Gheorghe Stelian

Publicat: 20 nov. 2014
1

Numele lui Stelian Gheorghe, zis Stelu, este un apropiat al lui Dorin Cocos si a lui Eugen Bejinariu.

In ultimii sase ani de cand apare in anturajul lui Udrea si Cocos, Stelu a acumulat o avere de cateva sute de milioane de euro, din retrocedari si drepturi litigioase.

Primul document oficial care il leaga pe Stelu de familia Cocos-Udrea este vanzarea terenului de pe strada Chopin din Bucuresti, pentru ca Elena Udrea sa-si acopere creditul de 3,3 milioane de euro contractat de la BRD.

Citeste si OFICIAL! Procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, urmarita penal pentru abuz in serviciu

Acest Stelu nu este insa un samsar de terenuri obisnuit, el colectioneaza cele mai scumpe imobile din zone rezidentiale ale Bucurestiului, retrocedate de la stat. Tot el este cel care a cumparat de la Regia Protocolului de Stat o vila impresionanata in centrul Bucurestiului, pe bulevardul Kiseleff, dar si hotelul Mamaia din statiunea cu acelasi nume, o bijuterie de pe litoral.

De asemenea, acest Stelu a cumparat in 2007 drepturile litigioase pentru terenul de sub circul de stat Globus din Bucuresti, pentru suma de 100 de mii de euro. In aceasta afacere, Stelu a fost asociat cu Alexa Faur, cel care i-a achitat creditul Elenei Udrea la banca. Dupa ce Stelu a rezolvat dosarul circului Globus si a intrat in posesia terenului, acesta valora deja 60 de milioane de euro.

Citeste si Patru nume din DOSARUL MICROSOFT apar si in DOSARUL EADS

Anul acesta, la scurt timp dupa ce Dorin Cocos a fost arestat in dosarul Microsoft, in biroul lui Remus Truica a fost facuta o sedinta de criza. Personaje-cheie din dosar s-au intalnit sa puna la cale, cel mai probabil, o strategie prin care sa stearga urmele spagilor, ori sa se puna de acord ce sa spuna la audieri. Surpriza, la sedinta a fost convocat si Gheorghe Stelian, „sageata” lui Dorin Cocos.

Intalnirea a avut loc pe strada Atena, intr-o cladire in care se afla biroul lui Remus Truica. Acesta este suspectat de procurorii DNA ca ar fi participat la negocierea contractelor si ar fi colectat comisioanele care urmau sa ajunga la demnitari.

Citeste si Dan Tapalaga – Ce este in neregula cu aceste imagini? Un procuror sef la cumparaturi cu un

Se pare ca o buna parte din retrocedarile primite de Gheorghe Stelian ar fi fost avizate chiar de catre Alina Bica, actuala sefa a DIICOT, pe vremea cand era membru in comisia ANRP din partea ministerului de justitie, in anul 2010.

Alina Bica a aparut recent in atentia publica, in timpul campaniei electorale, dupa ce un blog care a disparut in aceeasi zi a dat publicitatii fotografii in care aceasta apare alaturi de fosta candidata la presedintie Elena Udrea la cumparaturi la Paris. Alaturi de cele doua aparea, in fotografi Ana-Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii.

Sursa: rtv.net
Adauga un comentariu