Local

Procurorul in fata caruia tremurau toti criminalii din Iasi a fost bagat la puscarie

Publicat: 11 feb. 2013
1

@ Unul dintre cei mai cunoscuti procurori din Iasi urmeaza sa intre la puscarie, din cauza ca ar fi vrut sa-l aranjeze, pe bani, pe omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu @ Pe tot parcursul procesului, Ioan Ciofu a sustinut ca este nevinovat @ A fost unul dintre cei mai buni procurori criminalisti din istoria recenta a Iasului

E doar o chestiune de timp ca procurorul Ioan Ciofu sa intre la puscarie! Ieri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis condamnarea lui Ioan Ciofu la executarea unei pedepse de trei ani de inchisoare, pentru luare de mita. De asemenea, omul de afaceri vasluian Maricica Iovita a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Ambele pedepse sunt cu executare in regim de detentie si sunt definitive. Odata ce ii este adus la cunostinta mandatul de executare a pedepsei, Ioan Ciofu urmeaza sa fie dus la Penitenciar. Acest lucru se poate intampla chiar si astazi. Ioan Ciofu este unul dintre procurorii model pentru procuratura ieseana, avand o cariera de invidiat, cu realizari demne de luat in seama. A fost unul dintre cei mai buni procurori criminalisti din istoria recenta a Iasului. Toti criminalii se temeau de el, iar numarul dosarelor de crima instrumentate de el este destul de mare. Numai ca ar fi intrat intr-un joc murdar, in urma caruia a iesit pe usa din dos a procuraturii. Conform datelor furnizate de anchetatori, a reiesit ca in perioada mai – august 2006, Ioan Ciofu, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a incasat, in mai multe transe, importante sume de bani de la Maricica Iovita, pentru a actiona la comanda acesteia in anumite dosare aflate pe rolul institutiei la care lucra. Invinuitul Ioan Ciofu a pretins si primit esalonat de la invinuita Maricica Iovita foloase in suma totala de aproximativ 10.000 euro, reprezentand bani si bilete de avion pe numele rudelor cu destinatii in orase din Europa si Asia”, au precizat procurorii.

Acuzatiile procurorilor

Potrivit anchetatorilor, Ioan Ciofu ar fi primit 5.500 euro si 4.000 lei, plus cateva bilete de avion. Tot ce trebuia sa faca Ciofu pentru acesti bani, era sa-l „aranjeze” pe omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu. Procurorul iesean a primit ordin ca finantatorul clubului de fotbal din Vaslui sa fie pus sub invinuire pentru mai multe infractiuni economice. Planul era destul de complicat. Dupa ce Adrian Porumboiu era pus sub invinuire, dosarul acestuia trebuia declinat la Directia Nationala Anticoruptie cu toate probele facute de-a gata de catre procurorul Ciofu. „In schimbul banilor primiti, procurorul Ciofu s-a angajat sa instrumenteze in mod partinitor un dosar penal, astfel incat omul de afaceri Adrian Porumboiu sa fie pus sub invinuire pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica, iar ulterior, sa decline competenta la DNA”, mai sustin procurorii de la structura centrala a DNA. „Poate sa garanteze cineva ca oameni ca procurorul Ciofu nu mai exista in justitie? Au prins pe unul dintr-o mie. Astfel de practici pot exista si in prezent. Eu am fost prins intr-o caracatita ca in filmele cu mafioti”, a declarat omul de afaceri Adrian Porumboiu, pentru BZI, la scurt timp dupa ce s-a pronuntat prima instanta in acest dosar. Inainte cu cateva zile de a fi arestat preventiv, Ioan Ciofu lucra la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.
Comentarii
  • bine bine dar ceilalti unde sunt ? aveti impresia ca este singurul care a facut asta, a fost sacrificat el sa nu pice alti mai mari decat el, Oare ce credibilitate mai au procurori cand ancheteaza o fac cu buna credinta sau o fac la comanda ?

  • nu cred nimic din ce se scrie despre domnul Ciofu . Este un profesionist desavarsit , modest si cinstit . Sa fim seriosi . Cei corupti rar ajung la proces . I s-a cerut mita si nu a dat ca sa scape !!!

  • Cati ca oricare dintre noi nu ar pune mana pe ceva ce nu e a lor,romanul e inascut sa-si insuseasca ceea ce nu e a lui plus ca ne place sa iesim in fata aratad paiul din ochiul altuia…oamenii fac ce fac din cauza problemelor si a nevoilor ANALIZATI INAINTE SA JUDECATI

  • Intrebarea e pe cine deranja asa de mult de la gasit cap ipasitor? a doua e vreunul care sa lucreze in acest sistem si sa nu ia bani,ai sa fim seriosi;Numai cine nu a trecut prin asa ceva ca sa creada acest articol,numai ca sint uni care pretind mai mult sau mai putin………

  • cum adica pe cine deranja? pe maretul adrian porumboiu! 3/4 din vaslui ii apartin. chiar toate afacerile lui sunt curate si legale? evident ca orice nas bagat pentru scormonire il deranjeaza. deci…la puscarie cu ciofu, nu conteaza cat de bun procuror este. sau conteaza? cu cat e mai bun cu atat infunda mai mult timp puscaria!!

  • Nu este normal,este chiar ilegal ca fiind intr-o asemenea functie sa fabrici dosare mincinoase impotriva unui om.Asa ar trebui sa pateasca toti procurorii care fac asemenea fapte.Caci mai sint,multi chiar,care baga prin puscarii oameni nevinovati,iar pe cei vinovati ii scot albi si puri…Multi dintre cei „albiti”ocupa functii inalte in Statul roman!

  • le tremurau C-O-A-I-E-L-E mai degraba la toti infractorii!la puscarie cu tine sa-ti ia toti parnaiasii mustata in P-U-L-A!succes la avansarea ca sef de camera la bulau d-le procuror!te vor face baietii fetita!

Adauga un comentariu