National

Procurorul General al SUA isi ia mainile de pe scandalul informatic al lui Hillary Clinton

Publicat: 01 iul. 2016
1

Procurorul General al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch, a refuzat responsabilitatea de a decide daca Hillary Clinton, candidatul democrat in cursa pentru Casa Alba, va fi acuzata in dosarul e-mailurilor clasificate, Avocatul General fiind nervoasa dupa o intalnire pe care a avut-o cu Bill Clinton, potrivit departamentului de justitie, arata Russia Today.

Anuntul vine dupa acuzatiile potrivit carora desemnata lui Obama se afla in conflict de interese dupa ce s-a intalnit cu fostul presedinte pe aeroportul Harbor Sky din Arizona, Pheonix, in timpul planului sau de guvernare.

Potrivit unor surse, aceasta va accepta recomandarile procurorilor si ale FBI ca parte a procesului de decizie. Lynch va discuta decizia in timpul unei discutii, la Aspen Idea Festivals, potrivit unei surse oficiale.

In mod normal, Avocatul General si ceilalti oficiali ai Departamentului de Justitie ar avea ultimul cuvant in formularea acuzatiilor intr-o ancheta, dar se crede ca intalnirea de luni a adus schimbari in protocol.

In ciuda faptului ca Lynch a adus asigurari cu privire la faptul ca nu a existat o discutie oficiala intre cei doi, aceasta a fost acuzata de improprietate si a cerut sa fie dezincriminata.

„Prima oara cand am auzit despre asta, am crezt ca e o gluma. Sunt consternat de asta. Cred ca e uimitpr. Nu am mai vazut asa ceva”, a declarat candidatul republican in cursa pentru Casa Alba, Donald Trump.

Investigatia are in prim-plan faptul ca Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail de acasa in timp ce era diplomatul principal al SUA care trebuia sa stabileasca daca ea sau cineva din echipa ei a incalcat legea prin trimiterea de informatii clasificate prin intermediul acelui server privat.
Adauga un comentariu