National

Procurorul din „Elodia”, urmatorul Procuror General?

Publicat: 12 ian. 2016
1

Numele surpriza sunt vehiculate pentru postul de procuror general al Romaniei, in conditiile in care vor expira mandatele pentru sefia DNA si a Parchetului General, potrivit datelor prezentate de Andreea Sava.

Printre cei preferati la Parchetul General se numara si Marius Iacob, in prezent procuror sef adjunct DNA. Marius Iacob a fost prim-adjunct al procurorului general in mandatul Laurei Codruta Kovesi. In 2012, numele lui a fost vehiculat ca procuror general interimar.

Procurorul Marius Iacob este celebru pentru instrumentarea dosarului „Elodia„, dar a fost implicat si in actiunea de extradare a lui Nicolae Popa, in dosarul Basescu-avocatul Chitic, si in cel legat de disparitia lui Codrut Marta.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa isi continue activitatea intr-o functie de executie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti la incetarea mandatului, anul viitor, solicitarea fiindu-i aprobata marti de Sectia pentru procurori.
Adauga un comentariu