National

Procurorul care l-a infundat pe Bercea a ramas fara dosar

Publicat: 24 mart. 2011
1

@ Procurorul care a instrumentat cazul spune ca in dosar „sunt nume grele”

Procurorul Eugen Iacobescu, de la Parchetul Tribunalului Olt, a afirmat ca va solicita interventia CSM, dupa ce Ministerul Public a decis ca dosarele în care este cercetat Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, sa fie preluate de Parchetul Curtii de Apel Craiova. El a spus ca nu va preda Parchetului Curtii de Apel Craiova dosarul în care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativa de omor, asa cum a decis Ministerul Public, ci va solicita interventia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, nu întelege de ce Parchetul Curtii de Apel Craiova nu a intervenit de la început în cazul lui Bercea Mondial, iar acum îi „ia” acest dosar.

Procurorul de la Parchetul Tribunalului Olt a spus ca a fost „obiectiv cu privire la tentativa de omor”, acuzatie care i se aduce lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial. „Nu se poate sa muncesti atâta timp si sa ti se ia dosarul pentru ca nu ai fost obiectiv.”
Conform procurorului, sunt „nume grele în dosar„.
Presa centrala a relatat ca, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor care au facut perchezitii la locuinte ale lui Sandu Anghel si ale fratilor acestuia din Draganesti-Olt si Slatina, Mircea Basescu, fratele presedintelui Basescu, ar fi fost mituit de Bercea Mondial cu suma de 300.000 euro, pentru a interveni într-unul din dosare, urmând ca acesta sa mai primeasca 400.000 euro.

Procurorul Eugen Iacobescu a sustinut ca Bercea Mondial nu a vorbit „niciodata” despre Mircea Basescu.
Ministerul Public a anuntat, ieri, ca la Parchetul de pe lânga Tribunalul Olt si parchetele subordonate nu se afla înregistrat si nu exista în lucru la procuror vreun dosar în care sa se efectueze cercetari fata de Mircea Basescu, pentru infractiunea de trafic de influenta sau pentru alte fapte penale. Ieri, fratele presedintelui Basescu a declarat ca nu are nici o implicare în cazul lui Sandu Anghel.
Adauga un comentariu