Actualitate

Procurorii ieseni au trimis in judecata un politician care a capusat un spital!

Publicat: 10 mai 2013
1

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au decis trimiterea in judecata a unuia dintre cei mai cunoscuti oameni politici din zona Moldovei. Este vorba despre Ioan Manole, fostul sef al Consiliului Judetean Vaslui in perioada 1996/2004. Procurorii l-au trimis in judecata pentru conflict de interese si fals in declaratii pentru ca in perioada in care a fost director administrativ la Spitalul Judetean Vaslui a facut tot felul de achizitii dubioase de la o firma la care era asociat el impreuna cu sotia sa.

Elena Manole a fost director al Directiei Judetene de Protectie a Plantelor Vaslui , iar in 2006 a infiintat o firma prin care a reusit sa capuseze Spitalul Judetean Vaslui. Practic, spitalul a cumparat mai multe plante ornamentale de la firma Bioplant SRL chiar daca Ioan Manole era cel care facea comanda si cererea de oferta si tot el vindea produsele prin propria firma. Acest lucru s-a intamplat in perioada 1 ianuarie 2007 – 4 mai 2010. Valoarea totala a facturilor platite de spital catre firma Biplant pentru arbusti si insecticide este de cateva sute de milioane lei vechi. „Prejudiciul calculat este de aproximativ 63.000 lei. A emis acte in calitate de director administrativ al Spitalului Judetean Vaslui prin care a achizitionat diferite produse de la firma Bioplant SRL, la care era asociat impreuna cu sotia sa”, a declarat ieri seara procurorul Florin Casuneanu, seful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. Pentru a fi acoperit cat de cat in documente, Ioan Manole punea un subaltern sa-i faca un referat prin care sa arate ca Spitalul are nevoie de arbori, arbusti si insecticid, dupa care el aproba acel raport si il trimitea catre firma lui. Din partea firmei, semna sotia lui Manole, dar era trecut in acte un anume Nistos Constantin, ca reprezentant. „Inainte ca inculpatul sa fie director administrativ la spital, firma Bioplant nu a mai avut nici un contract cu aceasta unitate”, a mai precizat procurorul Florin Casuneanu.
Comentarii
  • cine? CASHUNEANU vorbeshe?asta e procuror? un golan. i-a zii procurorul p.w.l.e.i mele cate zeci de mii de euro ai luat de la sifiliticul de leo melinte cand ai inchis dosarul de trecere frauduloasa de frontiera si abuz in serviciu. nu dezgropa mortii altora ca ai si tu mortul tau in dulap

    • Ar fi un caz fericit daca doar un „mort” ar avea in dulap.Se pare ca de ROMSILVA nu stii nimic, aici sa vezi cam citi morti sunt prin dulapuri.Dl. procuror e tare in meserie, dar vine si o vreme a scadentei, caci verisorul Casuneanu de la ROMSILVA, e si el „baiat destept”, dealtfel si fratele, judecatorul Casuneanu este un om de pus la rana infractorilor.Dar cum nimic nu este intimplator sa vedeti ce urmeaza si cu procurorul Eva, spaima Iasului. Pe acesta din urma l-am lasat sa se pise pe dreptatea mea, caci ii place sa isi bata joc de oameni nevinovati.De la Miroslava ti se va trage Dl. Eva.aici ai cam multe NUP-uri, oare sa fie pentru ca firma fratiorului Iosif, a facut tranzactii prin zona.Apropo, dar firma EIL GRUP SRL, cui a vindut piatra cubica?

Adauga un comentariu