Actualitate

Procurorii i-au facut o noua surpriza lui Fenechiu! Desi este arestat, nu vor sa-l scape din ochi!

Publicat: 17 iul. 2016
1

@ Procurorilor le-a fost teama de faptul ca Relu Fenechiu ar putea iesi din penitenciar intr-o permisie si ar putea lua legatura cu martorii din dosar @ Vineri, au trimis la Tribunal prima cerere de prelungire a mandatului de arestare preventiva, emis initial pentru 30 de zile

Vineri, la finalul saptamanii trecute, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Ploiesti au trimis pe masa judecatorilor de la Tribunalul Prahova o cerere prin care solicita prelungirea arestului preventiv pentru Relu Fenechiu si pentru Ion Krech. Acesta din urma este personajul prin intermediul caruia Fenechiu a reusit sa incaseze o spaga de aproximativ 620 mii euro, dupa cum sustin anchetatorii. Desi este arestat in dosarul Transformatorul, unde a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, Fenechiu urmeaza sa fie adus maine din nou in fata judecatorilor de la Tribunalul Prahova, pentru a-i fi prelungita arestarea preventiva.

Desi pare exagerata o astfel de masura, odata ce fostul ministru iesean se afla deja in spatele gratiilor, procurorii vor sa se asigure ca acesta nu va putea influenta in niciun fel bunul mers al anchetei. De exemplu, Fenechiu ar fi putut iesi 24 de ore din penitenciar si ar fi putut discuta cu martorii cheie din noul dosar, daca n-ar fi fost dat un nou mandat. Nu trebuie uitat ca acesta a fost lasat sa plece acasa timp de trei zile in timpul sarbatorilor de iarna. Din acuzatiile aduse de procurorii de la DNA reiese ca Fenechiu a intermediat semnarea contractului pentru o spaga de 15 la suta din valoarea contractului.

„În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru în comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, în trei transe, suma totala de 239.000 euro. Acesti bani au fost pretinsi si primiti pentru ca suspectul Krech Ion sa sprijine aceasta firma în câstigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, în valoare de 14.700.000 lei fara TVA”, au mentionat procurorii.

„Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficiala, prin intermediul aceluiasi intermediar, suspectul Krech Ion a remis reprezentantilor firmei de software caietul de sarcini ce urma sa fie publicat de Ministerul Justitiei. În acelasi sens, suspectul a mai conceput si redactat împreuna cu reprezentantii firmei respective, documentele aferente licitatiei, inserând în cuprinsul lor cerinte menite a-i favoriza pe acestia din urma”, au mai completat procurorii.

„În perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea amintita mai sus, a pretins si a primit, de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei (în valoare de 14.700.000 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis si acordat în câstigarea si derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin interventia sa la functionari din cadrul Ministerului Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest „ajutor”, suspectul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de de 620.000 euro”, au completat procurorii.
Comentarii
Adauga un comentariu