Actualitate

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile lui Fenechiu! Terenuri, vile de lux si masini vor fi confiscate

Publicat: 20 oct. 2016
Bunurile fostului lider liberal Relu Fenechiu au fost puse sub sechestru de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acesta a marturisit ca a luat mita in dosarul „Siveco„. Pe lista bunurilor ce vor fi confiscate se afla terenuri, constructii si un autoturism BMW X6. Fostul baron liberal a recunoscut in fata procurorilor anticoruptie ca a pretins spaga a caror valoare totala ajunge la suma de 900.000 de euro.

Citeste si: Intelegerea facuta de Relu Fenechiu cu procurorii de la DNA a ajuns ieri pe masa judecatorilor! Inca nu a fost avizata

Dosarul in care mafiotul Relu Fenechiu este judecat contine detalii despre modalitatile prin care acesta reusea sa pompeze sume uriase de bani catre firmele cunoscutilor sai, in schimbul carora primea recunostinta profunda sub forma de sute de mii de euro. Conform procurorilor anticoruptie, inculpatul Fenechiu avea influenta asupra unor membri din Guvern, de care s-a folosit pentru a forta castigul unor licitatii pentru firmele protejatilor sai.

Citeste si: INCENDIAR! Culisele intelegerii dintre Fenechiu si procurorii de la DNA! Nimeni nu crede raspunsul lui: „da, am primit spaga”

Pe langa pedeapsa de 3 ani si 10 luni de inchisoare pe care acesta a primit-o dupa ce a marturisit procurorilor faptele comise, acesta va fi lipsit de mai multe bunuri valoroase, printre care un teren de 1.567 de metri patrati si jumatate dintr-o vila de 343 de metri patrati, a carei valoare se ridica la suma de 815.755 de lei. Pe langa acestea, un alt teren cu o suprafata de 1.101 metri patrati pe care Fenechiu si-a construit o vila de lux, cu garaj si foisor, a fost de asemenea confiscat de DNA. Procurorii anticoruptie au mai pus sechestru pe un teren de 2.000 de metri patrati, o constructie cu spatii de recreere si un autoturism BMW X6. Bunurile confiscate ar trebui sa acopere spaga de 900.000 de euro pe care inculpatul Fenechiu a pretins-o de la mai multi oameni de afacere.

Procurorii DNA ar trebui sa se indrepte si inspre firmele controlate din umbra de Relu Fenechiu, cum ar fi Engeko (condusa de Cristian Ghibu) sau Profile Business Consulting (condusa de fosta secretara a baronului PNL, Alina Haila).  
Adauga un comentariu