Local

Procurorii au cerut prelungirea mandatelor in dosarul proxenetilor de manechine

Publicat: 09 ian. 2015
1

@ Liderul retelei era Eduard Ioan Morun, un iesean care detine o firma de impresariat artistic

Ieri, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au cerut judecatorilor prelungirea mandatelor de arestare preventiva pentru membrii unei retele de trafic de persoane. S-a cerut prelungirea mandatelor pentru: Eduard Ioan Morun, Istvan Kelemen, Ana Maria Tamas si Ana Maria Punghianu. Procurorii au considerat ca liderul retelei este Eduard Ioan Morun, un iesean care detine o firma de impresariat artistic.

Anchetatorii sustin ca peste 25 de tinere au cazut in plasa acestui individ. Sub promisiunea unor contracte pe bani multi, acesta le convingea pe victime sa mearga sa danseze in cluburi de fite din Piatra Neamt si din Targu Mures. Cauta fete care sa arate bine carora le promitea ca vor face cariera si in lumea modei. Alaturi de Eduard Morun in fata judecatorilor au fost adusi si partenerii sai de afaceri: reprezentantii cluburilor in care erau exploatate victimele. Este vorba de Maria Punghineanu din Piatra Neamt, Ana Maria Tamas, de 40 ani, si Istvan Kelemen, de 38 ani.

Ultimii mentionati sunt soti si detin un club in Mures. Reteaua condusa de Eduard Morun a luat fiinta in anul 2011, timp in care ar fi fost produs importante sume de bani din naivitatea fetelor. In declaratiile date in fata procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT), fetele au povestit ca au fost obligate sa se prostitueze si in Clubul Central din Piatra Neamt. Principala modalitate de racolare era prin intermediul anunturilor date pe internet. In acele anunturi fetele stiau ca urmeaza a lucra in cluburi de noapte si ca pentru fiecare dans vor castiga sume de bani destul de bune.
Adauga un comentariu