Local

Procura falsa si tigari de contrabanda la Sculeni

Publicat: 27 mart. 2011
1

Politistii de frontiera au intocmit la sfarsitul acestei saptamani doua dosare penale in mai putin de trei ore. In primul caz, agentii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un tanar cu o procura falsa. La controlul pe sensul de intrare in tara, Nicolae D., cu cetatenie moldoveneasca si romana, in varsta de 20 ani, se afla la volanul unui autoturism marca BMW 530 D, de culoare gri. Politistii de frontiera i-au solicitat documentele, fapt pentru care tanarul a prezentat o copie a certificatului de inmatriculare si o procura prin care era imputernicit sa conduca autoturismul in strainatate. „Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, politistii de frontiera au efectuat verificari specifice, in urma carora au constatat ca procura este falsa. Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals, urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi”, a spus Denis-Mihaela Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Iasi.
Autoturismul in valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul IJPF Iasi in vederea continuarii cercetarilor, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale in consecinta.
A doua persoana prinsa de oamenii legii s-a ales cu dosar penal si cu o amenda de 8.000 lei pentru ca a incercat sa introduca in Romania tigari de contrabanda. Este vorba de 20.000 tigarete de contrabanda, ascunse intr-un autocamion care transporta cabluri auto pentru o firma din judetul Hunedoara. „Barbatului hunedorean, de 33 ani, i s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete”, a adaugat Denis-Mihaela Lazar.
Adauga un comentariu