Eveniment-Social

Procol de colaborare intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Universitatea Cuza

Publicat: 29 aug. 2016
1

Ieri, 29 august 2016, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe, si rectorul institutiei de invatamant superior, prof. univ. dr. Tudorel Toader, au semnat un protocol de colaborare între cele doua entitati pe care le reprezinta.

Citeste si:  Aceasta este cea mai SPECTACULOASA decizie luata de un rector din Iasi – FOTO

„Prin intermediul noului protocol de colaborare, institutiile semnatare vizeaza desfasurarea unor proiecte si activitati comune, precum cele de cercetare interdisciplinara, practica sau documentare, menite sa contribuie la identificarea, elaborarea si implementarea unor metode eficiente de solutionare sau ameliorare a aspectelor vulnerabile din domeniul reintegrarii sociale a persoanelor care sunt sau au fost private de libertate, precum si în activitatea generala de prevenire si combatere a infractionalitatii”, a transmis profesorul Toader.

Citeste si:  Proiect revolutionar pentru invatamantul preuniversitar la Universitatea Cuza Iasi – UPDATE FOTO

Conform celor transmise de oficialii UAIC, documentul promoveaza ca principale obiective: realizarea de studii si cercetari în scopul cunoasterii fenomenului criminalitatii si a eficientizarii activitatilor de reintegrare sociala a persoanelor care sunt sau au fost private de libertate. De asemenea, totul implica si organizarea unor manifestari stiintifice sau de atragerea a resurselor umane si financiare care sa contribuie la sprijinirea activitatilor de reintegrare sociala desfasurate cu persoanele care sunt sau au fost private de libertate, precum si a cresterii nivelului de instruire, formare si specializare a persoanelor afiliate celor doua parti.

Citeste si:  UAIC celebreaza doua secole de parteneriat cu Universitatea Konstanz
Comentarii
Adauga un comentariu