Actualitate

Procesul sefilor corupti de la UMF Iasi continua cu noi audieri! Vor fi chemati doctori celebri

Publicat: 12 oct. 2015
1

@ Dupa ce in urma cu cateva zile a fost audiat cel mai puternic profesor din cadrul UMF Iasi, la termenul urmator va veni randul unor alti medici de renume sa fie audiati in calitate de martori @ Judecatorii vor sa termine cat mai repede dosarul coruptiei de la UMF Iasi

Dupa ce in urma cu cateva zile a fost audiat Gabriel Mihail Dimofte, seful Senatului din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, la termenul urmator au fost citati alti martori cheie. Este vorba despre dosarul de coruptie de la UMF Iasi, dosar in care au fost dati pe mana judecatorilor atat fostul rector Vasile Astarastoae cat si actualul rector Dragos Pieptu. La termenul care va avea loc pe data de 11 noiembrie, urmeaza sa fie audiat profesorul universitar Stefan Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuti medici ieseni. Majoritatea cadrelor didactice sunt intrebate despre modul in care functioneaza platforma de e-Learning, pentru care s-au cheltuit sume foarte mari atat din bugetul Uniunii Europene cat si din cel al universitatii.

Pana in prezent, majoritatea martorilor au dat declaratii favorabile gastii conduse de Vasile Astarastoae. Pe langa profesorii de la UMF Iasi au fost audiati si angajati din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dar si de la firma Maguay SRL, societatea care s-a ocupat de construirea platformei. Tot acest dosar a pornit de la modul in care conducerea UMF a gestionat un proiect european privind platforma de e-Learning, o platforma care trebuia sa-i ajute atat pe profesori, cat si pe studenti. Procurorii sustin ca au fost comise fapte de coruptie atunci cand a fost construita aceasta platforma, la care a lucrat firma Maguay Impex SRL din Bucuresti. Vasile Astarastoae, fostul rector al UMF, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-Learning.

Astfel, potrivit proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuie sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate. Pentru aceste „servicii” de scolarizare, UMF Iasi a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL a prestat aceste servicii. De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective. In faza de urmarire penala, Astarastoae a declarat in fata procurorilor ca nu stia de faptul ca respectivele cursuri nu s-au desfasurat. Aceasta scuza nu sta in picioare, deoarece in cadrul acestui proiect, Vasile Astarastoae era manager de proiect si prin urmare era obligat sa cunoasca in amanunt etapele de derulare. Mai mult, acesta era obligat sa desemneze si persoanele care urmau sa administreze produsele software din cadrul platformei de e-Learning.
Comentarii
  • Iar te-a pus Fornoaica in p(r)iz(d)a (ma-tii), B o u le/Bull B o a c n a? A mai facut o plata si trebuie sa prestezi? Bai pro stule, tziganca aia cocosata nu va iesi in viata ei rector, ca nu-I respectata neam. E doar pupata-n ass/cur, dar la vot asta nu se tzine si chiar pupincuristii sunt putzini… Asadar, ca pe stadion, m uie B o a c n a…

  • Vasile ASTARASTOIA nu este vinovat ! Sistemul este pagubos ! Domnul Rector nu a fost bine platit, mergeti la UMF IASI si veti vedea un adevarat FEUDAL, biroul sau este conservat la MAUSOLEU ! Noul rector are la alt etaj biroul sau, au impartit secretarele ! Vasile a pastrat toate fetele mari ! Cele de la 50 ani in sus!

Adauga un comentariu